Suriyeli Çocuklara Eğitim Desteği

Suriyeli Çocuklara Eğitim Desteği

Ankara Yardım ve Dayanışma Platformu, örnek bir projeye imza attı. Başkent'te yaşayan Suriyeli çocukların eğitim ihtiyaçlarına el atan platform, Önder Mahallesi'nde bin 250 öğrencinin normal ve dini eğitim açığını kapatmak amacıyla yaz kurslarını hizmete

SELİM ERCAN/  HABERVAKTİM

Ankara Yardım ve Dayanışma Platformu (AYDAP) Suriyeli nüfusunun en fazla yaşadığı Önder Mahallesi'nde Suriyeli çocuklar için yaz kursu düzenledi. Kursun açılışında konuşan AYDAP Başkanı Hamit Kunt, Suriyeli kursiyerlere Türk Diyanet Vakfı tarafından özel olarak hazırlanmış Kur'an-ı Kerim eğitim cüzlerinin yanı sıra kırtasiye malzemeleri dağıttı.

BİN 250 SURİYELİ ÇOCUK EĞİTİM ALACAK

Ankara'da yaşayan yabancı uyruklu sığınmacı ve mültecilere yapılan yardımların koordinasyonu, mükerrer yardımların önlenmesi ve bilgilerin tek bir veri tabanında toplanmasını amacıyla kurulan AYDAP, Suriyeli çocuklara yönelik içinde okul ve dini eğitiminin bulunduğu yaz kurslarını hizmete açtı. Kurslardan yaz boyunca faydalanacak bin 250 Suriyeli kursiyere kırtasiye malzemeleri ve çeşitli hediyeler takdim eden kuruluş, eğitim gönüllüsü çocuklara bir de Türk Diyanet Vakfı tarafından özel olarak hazırlanmış Kur'an'ı Kerim eğitim cüzleri dağıttı. Kursiyerlere eğitim verecek Suriyeli öğretmenler de unutulmayarak onlara da gıda yardımında bulunuldu.

DİNİ EĞİTİMDEN EKSİK KALMAYACAKLAR

Ankara'da 40 bine yakın Suriyeli olduğunu pek çoğunun Önder civarında oturmasından dolayı bu yaz kurslarını söz konusu bölgede açtıklarını ifade eden Kunt, "Yaz vakti çocukların eğitim desteğine ihtiyaçları var. Suriyeli aileler çocuklarının dini eğitiminin eksik kalmamasını istiyor. Zaten 4-5 senedir savaştan dolayı çok uzak kaldılar. Takviyeye ihtiyaçları var. Biz de bu takviyeyi Önder Mahallesi civarındaki üç okul olan Sıdıka Kınacı, Şile, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulları'nda sunuyoruz. Onların eğitim konusundaki açıklarını inşallah yakın zamanda gidereceğiz" dedi.

KOORDİNELİ OLMAK GEREKİYOR

AYDAP Başkanı Hamit Kunt yaptığı açıklamada Türkiye'de yaşayan Suriyeli vatandaşların 4- 5 senedir çok zor günler geçirdiklerini hatırlatarak, "AYDAP olarak Ankara'da yaşayan Suriyelilere yönelik yapılan yardımların koordinasyonunu sağladık. Böylelikle mükerrer yardımların önüne geçtik. Hazırladığımız veri tabanı sayesinde yapılan bütün yardımlara ulaşılabiliyoruz. Hangi aileye ne kadar yardım yapıldığını ortaya çıkarıyoruz" diye konuştu. Bu işi koordineli bir şekilde yaptıklarından dolayı başarı elde ettiklerini belirten Hamit Kunt, koordinesiz bir şekilde yapılan yardımların heba olduğunu söyledi. Yardım konusunda AYDAP'ın öncü bir STK haline geldiğini de belirten Kunt, "İnsanlarımızı da platform çerçevesinde koordine edersek, Ankara genelinde yapılan tüm yardımların daha faydalı ve daha koordineli olmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu. 

11 STK AYDAP'I OLUŞTURDU

Türkiye Diyanet Vakfı, Türk Kızılay Ankara Şubesi, Deniz Feneri Derneği, Cansuyu Derneği, Yardımeli Derneği, Beşir Derneği, Önder Vakfı, İnfak Vakfı, Daru'l Erkam, Ahi Vakfı ve Farukiye Vakfı gibi 11 büyük STK'nın AYDAP'ı oluşturduğunu açıklayan Hamit Kunt  yardım konusunda daha koordineli çalışmak açısından diğer sivil toplum kuruluşlarının da bu platforma katılması çağrısında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.