Suriyelilerin Yüzü Ankaralı Hayırseverlerle Gülüyor

Suriyelilerin Yüzü Ankaralı Hayırseverlerle Gülüyor

Sayıları sadece başkent Ankara’da on binleri bulan Suriyeli mültecilere Ankaralı esnaf sahip çıkıyor. Esnaflar Ramazan’a yaklaşırken bütün duyarlı insanları Suriyeli mazlum çocukların yüzünü güldürmeye çağırıyor.

SELİM ERCAN  - HABERVAKTİM

Ankaralı hayırseverler, katil Esad'ın zulmünden kaçan Suriyeli mazlumlara kol kanat geriyor. Başta çalışamayan sakat ve hastaların bulunduğu mağdur aileler olmak üzere Suriyeli aileleri ‘kardeş aile’ edinen Ankara esnafından M. B. ve K. Ö., bu ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Sayılarının çokluğu nedeniyle yardıma muhtaç Suriyelilere yetişemediklerini belirten duyarlı Ankaralı esnaflar, bütün duyarlı insanları Ankara-Doğantepe civarındaki varoşlarda yaşayan Suriyeli mültecilere yardım etmeye davet ediyor.

ALLAH BİZLERİ KARDEŞ KILDI
Suriyeli mültecilere yardım etmeyi imanın gereği olarak gördüğünün altını çizen yardımsever esnaf M. B., “Bu bir ensar-muhacir kardeşliğidir. Onlar ile aramızda hiçbir kan bağı bulunmasa da Müslüman olduğumuz için Allah bizleri kardeş kıldı. Dolayısıyla oradaki mazlum Suriyeli Müslümanlara yardım etmenin imanımızın bir gereği olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bütün yardımsever Müslümanları bu gariban insanlara yardım etmeye davet ediyorum" dedi.

ONLAR İÇİN ÇOK DEĞERLİ OLABİLİYOR

Az çok demeden Suriyeliler için bir şeyler yapılması gerektiğini kaydeden yardımsever esnaf K. Ö. ise şunları söyledi: “Suriyeli mülteciler gözümüzün önündeki gerçek ihtiyaç sahipleri ve ülkemizde çok zor şartlar altında yaşıyorlar. Örneğin, benim hiçbir işime yaramayan bir eşya onlar için çok değerli olabiliyor. Yardım konusunda geç bile kaldığıma inanıyorum. Bu yüzden başta duyarlı esnafımız olmak üzere bütün duyarlı insanları az, çok demeden bir şeyler yapmaya, en azından bu bölgeye gelerek acıları paylaşmaya davet ediyorum.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.