Taceddin  Dergâhı RESTORE EDİLİYOR

Taceddin Dergâhı RESTORE EDİLİYOR

Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı kaleme aldığı mekân olarak bilinen ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrinin bulunduğu Taceddin Dergahı Ramazan ayına kadar restore edilecek.

Mehmet Akif Ersoy'un milli mücadele yıllarında yaşadığı, 'İstiklal Marşı' ve 'Bülbül' şiirini kaleme aldığı Taceddin Dergahı, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore ediliyor.

17.yüzyılda Şeyh Taceddin Mustafa tarafından inşa edilen ve daha çok,  Mehmet Akif’in Ankara’da kaldığı, İstiklâl Marşı’nı yazdığı ev olarak ünlenen yer olarak bilinen Tacaddin Dergahı Ankara’nın en gözde mekanlarından Hamamönü’nde bulunuyor. Tacaddin Sultan Cami ile birlikte Mehmet Akif’in müze evi olarak ziyarete açılan iki katlı, sade döşeli mekânı aynı zamanda Büyük Birlik Partisinin kurucu genel başkanı merhum Muhsin Yazıcığlu’nun kabrine de ev sahipliği yapıyor. 

Vakıflar Genel Müdürlüğünce geçtiğimiz aylarda Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarı ve çevresinde bir çalışma yapılmıştı. Bu çalışmalar neticesinde daha düzenli bir görüntüye kavuşturulan alan merhum Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyarete gelen vatandaşları memnun bıraktı. Taceddin Dergahı alanındaki Muhsin Yazıcoğlu mezarı çevresinde yapılan restorasyon çalışmalarının sona ermesiyle birlikte diğer kısımlardaki çalışmalar başlatıldı. Ramazan ayına kadar kapalı kalacak cami ve çevresinde çalışmalar sürüyor. 

RAMAZANA HAZIRLANIYOR

Ankara’nın gözde mekanlarından bir tanesi olan tarihi Hamamönü semti, Altındağ Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan Etkinlikleri ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da on binlerce vatandaşa ev sahipliği yapacak. 
Hamamönü, Ankaralıların ramazan coşkusunu doyasıya yaşayacağı bir mekana dönüşüyor.  Her sokağında farklı bir etkinliğin olduğu Hamamönü, bu yıl da Ramazan boyunca Ankara’nın en renkli ve en hareketli merkezi olacak.
Hamamönü Ramazan Etkinlikleri kapsamında her akşam Taceddin Dergahı’nda iftar öncesi ve sonrası tasavvuf müziği dinletileri, Kültür-Sanat Evi’nde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği dinletileri, El Ürünleri ve Gıda Satış Pazarı’nda Türk ve Dünya Müziği ezgilerinin yanı sıra seğmen ve semazen ekiplerinin gösterileri, ney dinletileri Hamamönü ziyaretçilerinin ruhunu doyuracak. 

Ramazan ayında birçok Hamamönü’ne gelen ziyaretçinin ilk uğradığı yerlerden bir tanesi olma özelliği taşıyan Taceddin Dergahı’nda çevre düzenlemesi başlatıldı. Ramazan ayına kadar kapalı kalacak cami ve dergah alanı daha güzel ve rahat bir ortama kavuşturulacak. Ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılama noktasında daha iyi hizmet için çevre düzenlemesi ramazana kadar sürecek. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.