Tarfik sigortasında indirim yoğunluğu

Tarfik sigortasında indirim yoğunluğu

Zorunlu Trafik Sigortasına geçtiğimiz günlerde yapılan indirimin milyonlarca sürücüyü memnun ettiğini anlatan SUKA Sigorta Genel Müdürü Muhammed Ali Huzeyfe Kaya, “Şuan büyük bir yoğunluk var, telefonlarımız susmuyor” dedi. 

Uzun süredir merakla beklenen Zorunlu Trafik Sigortası’ndaki indirim tutarları geçtiğimiz günlerde açıkladı. Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren açıklama ile sürücüler bu duruma oldukça sevindi.  Tavan fiyat uygulamasında, kaza frekansları göz önünde bulundurularak Türkiye 8 il grubuna ayrıldı. Fiyatlar bu il gruplarına ve hasar oranına göre artacak veya azalacak.  

GEÇMİŞE YÖNELİK PRİM İADESİ OLMAYACAK

Buna göre İstanbul’da 4. basamakta olan bir sürücü 855 lira öderken; Ankara, Kocaeli, Bursa’da 831 lira ödeyecek. Böylece otomobillerde İstanbul için en düşük prim 470 lira, en yüksek prim 2.138 lira; Ankara içinse en düşük prim, 457 lira, en yüksek prim 2.078 lira olacak. Tavan fiyat uygulaması 2017’nin sonuna kadar sürecek ve mayıs ayının başında itibaren fiyatlar her ay yüzde 1 artacak.

Hazine Müsteşarlığı’nın yayımladığı genelgeye göre geçmişe yönelik prim iadesi yapılmayacak. Sigortacılar, trafiğe ilk kez çıkacak otomobiller için (4. basamak) 807 liradan fazla prim alamayacak. Hiç hasarı olmayan sürücüler için (7. basamak) bu fiyat 443 liraya düşerken, az hasarlı sürücülerden (6. ve 5. basamak) 564 lira ile 686 liradan fazla prim alınamayacak.

SİGORTACILARDA İNDİRİM YOĞUNLUĞU VAR

Zorunlu Trafik Sigortası’nda yapılan bu indirimin ardından SUKA Sigorta Genel Müdürü Muhammed Ali Huzeyfe Kaya, Habervaktim’e çarpıcı bilgiler verdi. Zorunlu Trafik Sigortası’nda indirime gidilmesinin sürücüleri oldukça sevindirdiğini belirten Kaya, “İnsanlar bugünü bekliyorlardı. Sigorta süreleri geçmiş yani yaptırması gerekli olan tarihte yaptırmayanlar, bu açıklamayı beklediler şuan büyük bir yoğunluk var, telefonlarımız susmuyor. İnsanlar sigorta fiyatlarının düştüğüne inanmayıp bizi arıyorlar. Ne kadar bir indirimin yapıldığını merak ediyorlar” dedi.  

1057’TL’DEN 313 TL’YE DÜŞTÜ

Aradaki farkı daha iyi anlatabilmek için bir örnek gösteren Kaya, “Bir hafta önce bir motosikleti olan bir müşterimiz vardı bu karardan önce 1507 TL çıkartmıştık bu fiyatta en uygun olanı idi. Ama sigortaların indirime gidilmesi ile 313 TL gibi bir fiyat çıktı. Buradan fiyatların çok ciddi anlamda indirgendiğini görebiliyoruz” diye konuştu. 

MESLEK GRUPLARINA CAN SUYU NİTELİĞİNDE

SUKA Sigorta Genel Müdürü Muhammed Ali Huzeyfe Kaya, Zorunlu Trafik Sigortası’nda gidilen indirimin özellikle taksicilere, minibüsçülere, çiftçilere vs. birçok meslek grubundaki kişiye can suyu niteliğinde olduğunu belirterek, “İndirimden önce taksicilerin sigortaları 5 bin civarında çıkıyordu ancak yeni düzenleme ile taban fiyat 2 bin 89 TL’ye indi. Tarım makinelerinde 245 TL’ye düştü. Traktörde 165 lira olarak belirlendi. Bu durumun ise tarım sektörüne büyük bir katkısı olacağına inanıyoruz. 10 ila 17 koltuğa sahip minibüslerde 1418 lira olarak belirlendi. Kamyonetlerde 1055 lira, otomobillerde ise 807 lira taban fiyat belirlendi. İnsanlar bu uygun fiyatları görünce oldukça şaşırıyorlar” şeklinde konuştu. 

SİGORTASIZ DOLAŞAN SÜRÜCÜLER, SİGORTACILARA KOŞUYOR

Zorunlu Trafik Sigortası’nda indirime gidilmesinin trafikteki sigortasız araçların bulunmasını da bir nebze olsun engelleyeceğini kaydeden Kaya, “Bu günlerde kestiğimiz poliçelerin çoğunda 4-5 aydır sigorta yaptırmayan sürücülerin olduğunu gördük. Şimdi çıkan fiyatlar gerçekten şaşırtıcı fiyatlar. Piyasada sigortasız dolaşan çok araç var. Bu da büyük bir sıkıntı oluşturuyor ister istemez. Zorunlu devlet sigortaların da şöyle bir avantajı var devlet garantisi altındadır. Firmalar bunun ödemesini yapmaz ise devlet ödemesini yapabiliyor. Fiyatların düşmesi ile sigortasız araç sayısı da oldukça azalacak ve risk bir nebze olsun kalkacaktır” dedi.  

ÖNCEDEN YAPTIRANLAR İÇİN…

Hazine Müsteşarlığı tarafından yayımlanan genelden önce sigortasını yaptıran sürücülerin iptal ettiremeyeceğini ve aradaki fiyat farkını da geri alamayacağını söyleyen Kaya, “Sigortasını önceden yaptıranlar aradaki farkı alamayacaklar. Trafik sigortalarında satış olmadan kesinlikle iptal olmuyor. Ama kaskoda böyle değil bugün yaptırıp yarın iptal ettirebilirsiniz” ifadelerini kullandı. 

UYGUN TEKLİF GÜVENLİ HİZMET

SUKA Sigorta olarak müşterilerine en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını da kaydeden Kaya şunları söyledi: “'Uygun teklif güvenli hizmet' sloganıyla çıktık. Çok şükür bu yolda ilerliyoruz. SUKA ailesi olarak bir sigorta acentesi değil de sigorta merkezi olarak çalışmayı sürdürüyoruz. Müşterilerimizin her zaman yanında olmaya gayret gösteriyoruz.” 

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.