TBMM’nin Dikmen kapısı önünde gergin bekleyiş: Taraflar arasında arbede yaşandı

TBMM’nin Dikmen kapısı önünde gergin bekleyiş: Taraflar arasında arbede yaşandı

CHP Grup Toplantısı öncesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Dikmen Kapısı önünde toplanan partililer ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Özgür Özel'in konuşmasını dinlemek üzere Meclis'e girmek isteyen bir grup, sabah saatlerinde Dikmen kapısı önünde toplandı. Bekleyiş sırasında havanın sıcak olduğunu belirterek içeri alınmayı talep eden bir vatandaşın polis barikatını aşmaya çalışması üzerine, güvenlik güçleri tarafından fiziksel müdahalede bulunuldu.

Söz konusu müdahale esnasında olay yerinde bulunan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, duruma dahil ederek güvenlik güçlerine tepki gösterdi.

arbede-1.jpg

“ATANMIŞ GENEL BAŞKANLARLA İŞİMİZ YOK”

“CHP’nin gerçek başkanı Özgür Özel’i desteklemek, kendini başkan zannedenlere de bazı şeyleri yeniden hatırlatmak için buradayız.”

arbede-3.jpg

MECLİSİN ÖNÜNDEN AYRILIYORLAR

Sabahın erken saatlerinde TBMM Dikmen kapısına gelen vatandaşlar, dağılmaya başladı.

arbede-4.jpg

ÖZEL, KURULTAY TALEBİNİ YİNELEDİ

Yeniankara.com.tr’nin haberine göre Kurultay talebini yineleyen Özel, “İki ses geliyor, bu iki sesten bir tanesi ‘kurultay’, bir tanesi ‘iktidar.’ Tam da doğru yerde söylüyorsunuz. Önce kurultayı yapacağız, sonra iktidara yürüyeceğiz. Hepinizle gurur duyuyorum, hepinize minnet duyuyorum. Arkadaşlar buradan sonra, buradan ayrılırken öfke sözleri değil; iktidar umuduyla, ‘iktidar, iktidar’ diye yürümenizi ve partinin iktidar yürüyüşünden asla taviz vermeyeceğimi, asla ve asla teslim olmayacağımı, asla ve asla sizi mahcup etmeyeceğimizi bilmenizi isterim. Şimdi görevlerini yapmış aslanlar olarak, aslan sosyal demokratlar olarak canım ağabeylerim, ablalarım, kardeşlerim olarak evlerinize, köylerinize, çalıştığınız iş yerlerine doğru milletin damarlarına doğru yürüyelim arkadaşlar. ‘İktidar, iktidar, iktidar.’ Hepinize teşekkür ediyorum. Ben grup toplantısından Türkiye’ye sesleneceğim. Siz milletin kalbine yürüyün, hep birlikte iktidara yürüyün. Hepinizi çok seviyorum. İyi ki varsınız. Çok teşekkür ediyorum. Ayrıca sizin sayenizde ne olacak biliyor musunuz? Kardeşim Ferdi’nin ölüm yıldönümünde Manisa’ya gitmemi fırsat bildikleri için kalmıştım. Bu tutumunuzla beni Manisa’ya yetiştiriyorsunuz, Manisa’ya yolluyorsunuz. İyi ki varsınız.” sözlerini kaydetti.

arbede-5.jpg

ÖZGÜR ÖZEL VATANDAŞLARA SESLENDİ

Özgür Özel, vatandaşların CHP Grup Toplantısı’na alınmaması üzerine Meclis önüne gelerek vatandaşlara seslendi. Özel, şunları kaydetti:

“Eğer siz olmasaydınız, baba ocağına bir pazar sabahı 07.00’de, partinin sokağından bile geçmemesi gereken, hepinizin gördüğü o tipler bugün de bu Meclis’in kapısına dayanacak, sanki Cumhuriyet Halk Partisi misafiriymiş gibi içeri sokulacaktı. Grup toplantısını provoke edecek, sabote edecek, gerekirse kaba kuvvetle ele geçirecek ve kürsüyü seçilmiş Genel Başkan’a değil, atanmış bir kararla gelen birisine vereceklerdi. Sizi burada bugün yüreğim ağzımda izledim. Öfkenizi anlıyorum, sinirinizi anlıyorum, rahatsızlığınızı anlıyorum. Benzerlerini hissediyorum ama şunu tespit ederim. Bugün karşı karşıya geldiniz ve yüreğim ağzımda izledim. Ama siz şunu gösterdiniz; Hukuktan, AK Parti’nin yapmış olduğu yargı kolları darbesinden verilen haksız, hukuksuz bir kararla, o karara dayananların 81 ile haber salmasıyla, illerinde partinin hiçbir yerinde olmayanlar, umudu olmayanlar, partiye yakışmayanlar bir anda geldiler. Kendilerine hiçbir şey vaat edilmemiş, dün bir vakte kadar bu toplantıdan haberdar dahi olmayan ama haklının yanında, partinin yanında, doğru yerde, tarihin doğru tarafında durmak isteyen sizler geldiniz ve o cılız ama haklı ve güçlü bedenlerinizi, o iri ama haksız, hukuksuzlara karşı siper ettiniz. Helal olsun size.”

arbede-3-001.jpg

VATANDAŞLAR İÇERİ ALINMAYACAK

Ali Mahir Başarır vatandaşların içeri alınmasına Meclis Başkanlığından izin çıkmadığını vurgulayarak, “Birazdan Özgür Özel buraya gelecek” sözlerini kaydetti.

arbede-7.jpg

ÇELİK'TEN VANTADAŞLARA ÇAĞRI

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Meclis önünde vatandaşlara seslendi. Çelik, “Burada beklemeye devam edin” dedi.

arbede-8.jpg

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Vatandaşların bir kısmı Meclis kapısının sağ tarafına geçerek beklemeye başladı.

arbede-6.jpg

ALİ MAHİR BAŞARIR'DAN AÇIKLAMA

CHP Mersin milletvekilli ve grup başkanvekili Ali Mahir Başarır Meclis’e gelerek içeri alınmayan vatandaşlara, içeri alınmaları için ellerinden geleni yapacakları ve Meclis Başkanlığı ile görüştüklerini söyledi. Ali Mahir Başarır şunları kaydetti:

"Grup başkanvekilimiz Murat Emir, meclis başkanı ile görüşüyor. Lütfen herkes sakinliğini korusun. Sizlere teşekkür ediyorum, milletimizin iradesine, genel başkanımıza sahip çıktınız."

İçeri alınmayan vatandaşlar için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Başarır, “Meclis Başkanlığı’nı bu konuda sağduyulu olmaya çağırıyorum. Sizlerin sağ tarafta beklemenizi rica ediyorum" dedi.

arbede-10.jpg

MECLİS İÇİNDE POLİS BARİKATI

Polis kuvvetleri vatandaşların CHP grup salonuna girmemesi için barikat kurdu.

arbede-11.jpg

"CHP 103 YILLIK BİR PARTİDİR"

CHP Sivas Milletvekilli Ulaş Karasu grup toplantısı salonuna saatler önce gelme sebebini Yeni Ankara’ya anlattı. Karasu, şu ifadeleri kullandı:

"CHP'nin seçilmiş iradesine ve seçilmiş genel başkanına destek olmak için buradayız. CHP 103 yıllık bir siyasi partidir, CHP'ye gazlarla joplarla girenler aynısını TBMM'de yapmak istemektedir. Ancak toplumun ve üyelerin istediği isim Özgür Özel'dir. Bizlerde genel başkanımız Özgür Özel'in yanında olmak için buradayız."

arbede-12.jpg

MANİSA BELEDİYE BAŞKANI FERDİ ZEYREK ANILDI

Geçtiğimiz sene vefat eden Manisa Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek grup toplantısı salonunda anıldı

"EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR"

Kargaşanın ardından Yeni Ankara'ya konuşan Asu Kaya, yaşanan gerginliğin arka planına dair iddialarını şu şekilde ifade etti:

"Burada seçilmiş genel başkanımız Sayın Özgür Özel'in her zamanki olağan ulusa seslenişini dinlemek için kadın kolları ve emekçileri TBMM'ye geldi. Sabahın erken saatlerinde Meclis Dikmen kapısının önünde olduk. Kılıçdaroğlu destekçisi olan birçok vatandaşın milletvekili araçlarıyla buradan giriş yaptığı duyulunca burada bir gerilim oluştu. Biz ise bu sefer giremedik. Ben burada araçtan inince kadın kollarının hepsi etrafıma geldi ve dolayısıyla burada bir kargaşa yaşandı. Burada tansiyon hastası olan vatandaşlarımız var. Bunlar Türkiye'ye ve Meclis'ine yakışmıyor. Bu insanlar 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyen Meclis'e giremeyeceklerse haklarını nerede arayacaklar?"

BEKLEYİŞ NE ZAMAN BİTECEK?

Edinilen bilgilere göre, vatandaşlar 11.00 itbarıyla meclise alınmaya başlayacak.

MİLLETVEKİLİ ASU KAYA'DAN TEPKİ VE AÇIKLAMA

Polis memurunun vatandaşa yönelik müdahalesini eleştiren Milletvekili Kaya, duruma "Sen ne yapıyorsun? Kadını gözümün önünde nasıl attın? Bu memleketin yurttaşı" sözleriyle itiraz etti.

Kaynak:www.yeniankara.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.