Teciller Geri mi Çekildi?

Teciller Geri mi Çekildi?

Askerlik tecil tarihleri geriye çekildi iddiaları sosyal medyada gençlerin gündemi haline geldi. İddialardan tedirgin gençler e-devlet üzerinden tecil tarihini sorgulatıyor.

 

HAKAN ŞAHİN/ HABERVAKTİM

Sosyal medyada iddia edilenlere göre askerlik tecil tarihleri 2 ile 6 ay arasında geriye çekildi. Askerliğini tecil ettirmiş olan gençleri tedirgin eden bu gelişme sosyal medyada çokça konuşulan konulardan biri haline geldi. Ortaya atılan iddia sonrasında gençler askerlik tecil tarihini sorgulatıyor. Askerlik tecillerinin geriye çekilmesine sebep olarak ülkedeki terör olaylarıyla birlikte doğan asker ihtiyacı gösterildi.

GENÇLER TEDİRGİN

Sosyal medyada iddia edilenlere göre askerlik tecil tarihleri geriye alındı. Askerliğini tecil ettirmiş olan vatandaşların tecil tarihlerinin 2,3 ve 6 aya kadar geriye çekildiği iddia ediliyor. Askerliğini çeşitli sebeplerle tecil ettiren gençler sosyal medya gruplarında bu konuyu konuşuyor. Askerlik tecil tarihinin birkaç ay geriye alındığını söyleyenler bulunurken tecil tarihinde herhangi bir değişikliğin olmadığını belirten kişiler de var. Tecil tarihlerinin geriye alınması ile ilgili resmi kurumlara ait herhangi bir açıklama bulunmazken sosyal medyada gençlerin gündemi haline geldi. Birçok genç tedirginliğini dile getiren mesajlar yayınlıyor. İddialardan tedirgin olan gençler e-devlet üzerinden tecil tarihini sorgulatıyor.

ASKER SAYISI AZALDI

15 Temmuz darbe girişimi ile başlayan süreçte FETÖ’cü olduğu belirlenen birçok asker ihraçlarla görevden alındı. Darbe girişimi sonrasında PKK ve kollarına ait terör örgütlerinin saldırılarında artış meydana geldi.  Darbe girişimi sonrasında meydana gelen terör saldırılarıyla güvenlik güçleri hedef alınarak birçok asker şehit edildi. Ülke içerisinde ve sınır dışında mücadele eden askeri birliklerin sayısında bir azalma olduğu iddia edildi. Darbe girişimi sonrası askeri okulların da mezun vermemesi ile son dönemlerde askeri personele fazlaca ihtiyaç olduğu tahmin ediliyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.