TEHAD Başkanı’ndan fosil yakıt savunucularına sert çıkış

TEHAD Başkanı’ndan fosil yakıt savunucularına sert çıkış

TEHAD Başkanı Berkan Bayram fosil yakıtlı araçları savunucularını eleştirdi. Berkan Bayram sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Tesla büyük bir balon” diyen sektör yöneticisine “Bildiği vardır demiştim, ama bu kadar öngörüsüz olamaz diyordum” dedi.

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği Başkanı Berkan Bayram, sosyal medya hesabından elektrikli araçların geleceğinin parlak olduğuna yönelik düşüncesini paylaştı. Fosil yakıtlı araç savunucularını eleştiren Berkan Bayram, verdiği örnekte bir otomobil markasının üst düzey Türk yöneticisinin “Tesla büyük bir balon” sözüne değinerek, elektrikli araç satış verilerine rağmen halen bu düşünceyi savunanları üzülerek gördüğünü söyledi.

adcdacdasgs.jpg

ÜZÜLEREK GÖRÜYORUM

TEHAD Başkanı Berkan Bayram yaptığı açıklama şu şekilde;

“Büyük bir markanın üst düzey Türk yöneticisi vaktiyle bir toplantıda: “Tesla büyük bir balon” diye açıklama yapmıştı. Çok değil, 2 yıl filan oluyor. Yani Tesla'nın Milyon araç sattığı yılda... Önü, arkası olmayan böyle bir topa elbette girmedim. Koca markanın üst düzey yöneticisi elbet bildiği vardır demiştim, ama bu kadar da öngörüsüz olamaz diyordum. Benzer açıklamaların halen daha devam ettiğini, üzülerek görebiliyoruz. Gerçekçi olmak gerekirse, fosillerin dönemi bitmeyecek ve yaşamına öyle veya böyle devam edecek.”

adfafsdfsdfvfd.jpg

GELİŞMİŞ ÜLKELER TERKEDİYOR

“Asıl soru hangi pazarlarda devam edeceği? Gelişmiş ülkelerin terk ettiği teknolojinin, ülkemiz için bir fırsat olarak sunulmasına karşı olmalıyız. Üzücü olan, bu tür açıklamaların kamu yöneticileri tarafından da karşılık bulması, soru işareti yaratması. Çünkü devletimiz bir yandan petrole bağımlı olarak petrol ithal ederken, diğer yandan bu petrolün yurtiçi kullanımından büyük kâr ediyor. Yani ithal ettiği rakamın üzerinde yurtiçi kullanımından para kazanabiliyor. Bu döngü devam edebilir, ama yavaşlatılmalıdır, çünkü sürdürülebilir olmaktan çıkacağı zaman yakındır…”

adsfdafdvx.jpg

KABUL ETMEK ZORUNDAYIZ

Bayram elektrikli araçların ve elektromobilite ekosisteminin geleceğini kabul edilmek zorunda olunulduğunu verilerek sözlerini elektrikli otomobil satış rakamlarıyla noktaladı; “Türkiye’de son 3 yılın Elektrikli otomobil satış rakamları: 2021 - 2849, 2022 - 8210, 2023 - 65.604”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.