Teker teker ifade verdiler: Seçil Erzan davasında yeni gelişmeler

Teker teker ifade verdiler: Seçil Erzan davasında yeni gelişmeler

Kamuoyunda Seçil Erzan davası olarak bilinen dolandırıcılık davasının dördüncü duruşması bugün yapıldı. Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimler detaylı ifade verdi.

Kamuoyunda Seçil Erzan davası olarak bilinen dolandırıcılık davasının dördüncü duruşması bugün yapıldı. Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimler detaylı ifade verdi.

Toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 250 yıldan fazla hapsi istenen banka şube müdürü Seçil Erzan ile birlikte 7 sanık daha yargılanıyor. Duruşmada şikayetçi sporculardan Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera bugün ifade verdi. Muslera avukatı Rezan Epözdemir’le adliyeye geldi.

5.jpg

İLK MUSLERA GELDİ

Fernando Muslera şunları söyledi:

"2011’de Seçil Erzan’ı tanıdım. Aralık 2022’de yatırım için beni aradılar teklifte bulundular. Parayla ilgili arıyorlardı. Seçil Erzan beni aramaya başladı sonra. 1.5-2 ay süresince yüzde 35’lik teklifte bulundular bana. 700 bin dolar çektim bankadan. Çektikten sonra Mert Çetin’e verdim parayı. Şubat 2023’te tekrar 500 bin dolar verdim. Seçil Erzan, paranın geri ödeneceğine dair imzalı bir kağıt verdi. Mart’ın sonlarına doğru 1,2 milyon dolara karşılık 700 bin dolar geri verildi"

3.jpg

FATİH TERİM DETAYI

Emre Belözoğlu ise şöyle konuştu:

"Volkan’ın beni aramasıyla Denizbank’ın fonu olduğunu söylemesiyle başladı. Volkan’a 4 milyon 290 bin dolar verdim. İlk parayı teslim etmeden önce Seçil Erzan fonla ilgili bilgilendirme yaptı. Fonu da Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun yönettiğinden bahsetti. Ne kadar getirirseniz o kadar fazla kazanacağımızı söyledi.

Hedef rakam söyledi. '10 milyon, 5 milyon' dolar dedi. Ben bu kadar verebileceğimi belirttim. Hiç para almadım. Volkan kendisinin, eşinin ve kayınpederinin parasının olduğunu söyledi. 7 Nisan’dı galiba, bankaya gittikten sonra birçok sporcunun da bu fona dahil olduğunu öğrendim. Daha önce bilmiyordum. Seçil Erzan, Fatih Terim’in parası olduğunu da söyledi. Hiçbir şekilde bu konuyu Fatih Terim’le görüşmedim.

Fatih Hoca bizim büyüğümüz. Bankaya beraber gitmemizin nedeni hamilik yapmasıyla alakalı. Fatih Terim fonunu ilk defa duyuyorum. Bankadaki fona girdik biz"

4-001.jpg

“NEFSİME YENİK DÜŞTÜM”

Arda Turan özeleştiri yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

"Kendisini tanıdığımda Florya’ya gelen, bankasının gücünü arkasına almış bir hanımefendiydi. Futbolcularla yakın ilişkileri vardı. Başarılarından dolayı bankası tarafından da efsaneleştirilmiş, internet sitesinde 15 yıllık başarı öyküsü anlatılan bir kadındı. Bu terfiyle Levent şubesine müdür oldu. Birçok kez mevduat getirmemi söyledi. Ekim 2022. Hayatım boyunca faiz almamış biriyim. Mevduat yerine gel bir fona koyalım bu faiz değil dedi. Nefsime yenik düşerek kabul ettim. Faiz olarak değil fon getirisi olarak girdim. Bana o kadar yüksek getiri söylemedi, onun samimiyetine güvendim.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.