Telefon tarifelerine zam yapıldı: Aramanın dakikası cep yakıyor

Telefon tarifelerine zam yapıldı: Aramanın dakikası cep yakıyor

Cep telefonu tarifelerine 1 Nisan itibariyle zam geldi. Yeni tarifeyle birlikte aramaların dakikası 3 lira 12 kuruşa yükseltildi.

Yeni mobil haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesi 1 Nisan Pazartesi günü itibariyle zamlandı. Buna göre cep telefonu tarifelerine zam geldi.

Zammın ardından yurtiçi aramaların dakikası 3 lira 12 kuruşa yükseldi. Uluslararası aramaların dakikası ise 31 lira 35 kuruşa çıktı. SMS ücretleri yurtiçi için 2 lira 23 kuruş, yurtdışı için ise 5 lira 51 kuruş olarak belirlendi.

Yeni tarifeyle birlikte hat devir ücretlerinden 59 lira 83 kuruş, İsim, Unvan değişikliğinden 40 lira 86 kuruş, numara değişikliği hizmetlerinden ise 136 lire 52 kuruş alınacak.

O İŞLEMLER ÜCRETSİZ OLACAK

SIM kartların kayıp, çalıntı ve kullanıcı hatası sebebiyle değiştirilecek olması halinde 136 lira 52 kuruş ücret alınacak. SIM kartlarının değişikliğinde, garanti kapsamındaki işlemler ücretsiz olmaya devam edecek. Bilinmeyen numaraları aramanın dakikalık bedeli ise 8 lira 84 kuruş oldu.

BİR SONRAKİ ZAM 1 EKİM

Yılda 1 Nisan ve 1 Ekim olmak üzere iki kez güncellenen Mobil Azami Ücret tarifesine bir sonraki zam 6 ay sonra yapılacak.

Mobil operatörler tarifede belirlenen fiyatların üzerinde bir ücret talep edemeyecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.