Terör Mağdurlarına Yardım Eli

Terör Mağdurlarına Yardım Eli

Sadaka Derneği, terörden kaçarak Ankara’ya gelen ve Ankara’da büyük geçim sıkıntısı yaşayan Diyarbakırlı aileye yardım eli uzattı. Giyecek çorapları dahi olmayan aile fertleri Sadaka Hayır Mağazası’nda giydirildi. Diğer sıkıntıları için ise çeşitli girişi

Sadaka Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği terör mağduru aileye kucak açtı. Diyarbakır Sur’dan bölücü terör örgütü PKK’nın baskılarından kurtulmak için kaçarak Ankara’ya gelen on bir kişilik Gezginci ailesi büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Aile babası Mehmet Gezginci ve iki yetişkin çocuğu kâğıt toplayarak geçinmeye çalışıyorlardı. Kâğıt toplayıcılığı yasaklanınca işsiz kaldılar. Sefalet içerisinde yaşam savaşı veren, çocuklarının ayaklarına giydirecek çorap dahi bulamayan ailenin yardımına Sadaka Derneği koştu.

AİLE FERTLERİ GİYDİRİLDİ

Gezginci ailesi fertleri Sadaka Hayır Mağazası’na getirilerek baştan aşağı giydirildi. Aile, yaşadıkları yerden Sadaka Derneği’nin servisiyle alınarak mağazaya getirildi. Kışlık kabandan ayakkabıya kadar bütün giyim ihtiyaçları giderildi. Okula giden çocuklara okul çantaları hediye edildi. Ailenin daha küçük olan çocukları için ise çocuk arabası ve ana kucağı verildi.

GIDA YARDIMI YAPILDI

Gezginci ailesine giyim ihtiyaçlarının yanı sıra gıda yardımında bulunuldu. Yemeklik yağdan bulgura kadar birçok malzemenin bulunduğu gıda paketi hazırlanarak sözü edilen aileye takdim edildi.

İŞ GİRİŞİMİNDE BULUNULDU

“Biz iş bulsak ailemizi geçindiririz, biz yardım değil iş istiyoruz” diyen Baba Mehmet Gezginci ve iki yetişkin oğlu ne iş olursa olsun çalışırız ifadesini kullanıyorlar. Sadaka Derneği olarak aile babası Mehmet Gezginci ile çalışabilecek durumda olan yetişkin çocukları için ise imkânlar ölçüşündü iş girişiminde bulunuldu. Çeşitli yerlere ailenin durumu anlatılarak iş başvurusu yapıldı. Konuyla ilgili cevap beklenirken olumlu bir netice alındığındı aile haberdar edilecek. İş konusunda yardımcı olabilecek işveren kurumlar ve hayırseverlerin Sadaka Derneği’ne ulaşmaları önemle rica olunur.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.