Tesla Türkiye'de sürpriz istifa

Tesla Türkiye'de sürpriz istifa

Türkiye piyasasına giriş yapan Tesla'da sürpriz bir ayrılık yaşandı. Starlink Türkiye'nin Genel Müdürü olarak atanan Kemal Geçer, Tesla Türkiye Genel Müdürlüğü görevinden istifa etti.

Elektrikli otomobil devi Tesla'nın Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer görevinden istifa etti. Nisan ayında Türkiye pazarına giriş yapan Tesla'daki istifanın ardından sürpriz gelişmeler yaşandı.

Kemal Geçer'in geçtiğimiz haftalarda Starlink Türkiye Genel Müdürlüğü görevine getirildiği öğrenildi. Geçer'in yeni göreviyle ilgili karar Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayımlandı.

KEMAL GEÇER KİMDİR?

Yaşananların ardından vatandaşlar Kemal Geçer'in kim olduğunu araştırıyor. Peki, Starlink Türkiye Genel Müdürü olarak atanan Kemal Geçer kimdir? Geçer kendisini şöyle anlatıyor:

"İlk startup girişimimi henüz 18 yaşında iken kendi birikimlerimle kurdum. Bu deneyimimi başka girişimcilikler takip etti. Bunun yanı sıra 4 farklı Fortune500 Global şirketinde yurtdışında ve Türkiye'de farklı iş alanlarında ve çeşitli kademelerde çok heyecan verici görevler takip etti.

Elbette önemli olan iyi bir pozisyonda görev almaktan çok orada sağlanan katma değer. Bunlara örnek vermek gerekirse: henüz ‘Junior’ olarak çalıştığım M&A Danışmanlık şirketine 100 milyon dolarlık bir proje kazandırdım. DAX30 şirketlerine projelerde çalıştığım PwC’dan ayrıldığım gün kendi danışmanlık şirketimi kurdum ve bir girişimci olarak sıfırdan başlayıp, ekip kurup, danışmanlık projeleri almak müthiş bir mücadele deneyimi oldu.

Uluslararası projeler yönettikten sonra, sağlık sektöründe bir şirkette genel müdür olarak şirketin yeniden yapılandırmasını yönettim. Ve sadece 2 sene içerisinde EMEA bölgesinde 20 ülkede satış ağlarını oluşturdum. 31 yaşına geldiğimde Lufthansa Group'un en genç Genel Müdürü olma fırsatını yakaladım.

Bu son 5 sene içerisinde Türkiye havacılık tarihinin en zor dönemini geçirmesine rağmen daralan yüksek rekabetçi pazarda payımızı artırarak pazarı ‘over-perform’ edebildik. Bu süre içinde bir çok üniversitede, ekonomi zirvelerinde ve uluslararası şirketlerin daveti üzerine konuşmacı olarak bilgi ve deneyimlerimi paylaşıyorum."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.