Tesla'ya yönelik yeni şüphe! Bazı modelleri geri çağrıldı

Tesla'ya yönelik yeni şüphe! Bazı modelleri geri çağrıldı

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), elektrikli araç şirketi Tesla'nın otomatik pilot direksiyon sistemi hatası nedeniyle bazı modelleri geri çağırdı.

Tesla, otopilot kontrol sorununu çözmek için kablosuz yazılım güncellemesi yapacak. NHTSA, Tesla'nın Model S aracının Şubat'ta karıştığı ölümcül kazaya yönelik 9 Mart'ta yeni bir soruşturma açtığını açıklamıştı.

NHTSA, 2016'dan beri Tesla'ya 36'dan fazla soruşturma açarken, meydana gelen bu kazaların 20'sinde otonom sürüş sistemi kullanıldığı şüphesi var.

thumbs-b-c-6646c51e570f5ced951bace8f399a5a0.jpg

DAHA ÖNCE ÇİN'DE ÇAĞIRILMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresinden yapılan açıklamaya göre ise araçlarda gaz pedalına uzun süre derin basıldığında uyarı verilmesini ve sürücünün yenilemeli fren sistemine geçmesini engelleyen yazılım hataları tespit edilmişti.

Çarpışma riski yaratabilecek bu hatalar nedeniyle, ithal "Model X", "Model S" ve "Model 3" ile şirketin Şanghay şehrindeki fabrikasında Ocak 2019 ile Nisan 2023 arasında üretilen "Model 3" ve "Model Y" marka araçlar, düzeltmeler için 29 Mayıs'tan itibaren geri çağrılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.