TFF’ye kayyum şoku! Türk futboluna FIFA’dan müdahale mi geliyor?

TFF’ye kayyum şoku! Türk futboluna FIFA’dan müdahale mi geliyor?

'Mevzu Fenerbahçe' programında yaptığı açıklamalarla sadece TFF cephesinde değil Türkiye'de büyük bir olay yaratan Ahmet Konanç, FIFA'nın Türk futboluna kayyum atayacağını duyurdu. İşte Konanç'ın dikkat çeken o yorumları...

Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra yaşanan olaylara kayıtsız kalan TFF hakkında şok ifadeler kullanan Ahmet Konanç olaya FIFA'nın el atacağını, İnfantino'nun Türk futboluna kayyum atayabileceğini açıkladı. İşte ünlü yorumcunun o sözleri...

AZİZ YILDIRIM'IN BAŞKAN ADAYI ÖMER TEMELLİ

2 Nisan'daki Genel Kurul iptali gibi iddialar var ama araştırdım böyle bir şey yok. Fakat o gün nasıl konuşmalar yapılacak bu merak konusu, 2 Nisan'a daha çok var. Bir de Haziran ayında başkanlık seçimleri var. Ali Koç normal şartlarda devam etmeyi düşünmüyor. Resmi olarak adaylığını açıklayan isim Saadettin Saran var. Aziz Yıldırım'ın Ömer Temelli'yi Saran'ın karşısına çıkaracağını öğrendim. Ömer Temelli Federasyonu bilir, futbolu bilir, lobiyi bilir, Fenerbahçe'yi iyi bilir. Ömer Temelli Aziz Yıldırım'ın akrabası ve bir dönem Yıldırım'la da beraber çalışmıştı.

İSMAİL KARTAL'I GETİRMİŞTİ

Ömer Temelli Vitor Pereira'nın ardından İsmail Kartal'ı Fenerbahçe'ye getiren isimdir. Ali Koç döneminde başkan İsmail Kartal'ı gönderip Jorge Jesus'u göreve getirince Temelli Ali Koç'la da köprüleri atmıştı.

Fenerbahçe Süper Kupa'nın ertelenmesi için TFF'ye başvurdu federasyon ertelemeye sıcak bakıyor fakat Galatasaray erteleme olmasın deyince bir kriz daha çıktı. Federasyonun vereceği kararı merakla bekliyoruz. TFF'nin hakemlere 7 haftadır para veremediğini öğrendik, Fenerbahçe bu ligden çekilirse daha 7 ay maaş alamazlar.

FIFA TFF'YE KAYYUM ATAYABİLİR

Samandıra'da 'ligden çekilmeye gerek yok formdayız iyi oynuyoruz şampiyonluğa gidiyoruz' diyen yabancı futbolcuların olduğunu öğrendim. Eğer Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra olaylara siyaset karışırsa, işin içine futbol dışından birileri girerse FIFA'nın devreye gireceği ve İnfantino'nun TFF'ye ağır cezalar vereceği belirtiliyor. Türkiye'nin üyeliğini sonlandırabilirler. FIFA; Bosna Hersek, Kamerun, Yunanistan, Kuveyt'in federasyonlarına kayyum atadı. Türkiye Futbol Federasyonu gereken cezaları vermezse FİFA TFF'ye kayyum atayabilir.

Eğer hakkaniyetli ceza verilmezse Fenerbahçeli bazı futbolcular Avrupa basınına açıklama yapmaya hazırlanıyor. Hem Trabzonspor maçı olaylarını hem de Galatasaray'ın hakemler tarafından korunduğunu kollandığını duyuracaklar.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.