Togg satışlarında beklenmedik düşüş

Togg satışlarında beklenmedik düşüş

Türkiye’nin yerli arabası Togg’un satışlarında beklenmedik bir düşüş yaşanıyor. Geçtiğimiz ay sipariş alma standardı tüm vatandaşlar için uygun hale gelen Togg’da, satışlar bir ay içerisinde 6 bin bandından 1625’e düştü.

Yerli otomobil üreticisi Togg'un T10X modelinde aralık ayında başlayan başarı grafiği, ocak ayında yaşanan beklenmedik bir düşüşle sarsıldı.

Aralık 2023'te 6.008 adetlik teslimat rakamından Ocak 2024'te satışlar 1.625’e geriledi. Genel sipariş döneminin açılmasına rağmen satışlardaki düşüş eğilimi sektörde dikkat çekti.

1-001.jpg

FİYATLARDA İNDİRİME GİDİLEBİLİR

Yerli otomobilde başlangıç fiyatı 1,5 milyon lira olan Togg T10X, son bir ay içerisinde yedek talihlilerin büyük oranda siparişlerini iptal etmesiyle zora girdi.

Firma yetkililerinin durumu yakın takip ettiği ifade edildi. Önümüzdeki dönemde satışları canlandırmak için çeşitli kampanya ve fiyat indirimleri gibi önlemler gündeme gelebilir.

Togg T10X'in satışlarda beklenenin altında bir performans sergilemesi, yerli otomobil endüstrisinin rekabet ortamında yaşanan dinamikleri gözler önüne seriyor.

Firma müşteri taleplerine daha etkin bir şekilde cevap vermek ve pazardaki rekabet avantajını korumak adına önümüzdeki dönemde stratejilerini gözden geçirebilir.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.