Togg'un yeni batarya fabrikası hızla yükseliyor

Togg'un yeni batarya fabrikası hızla yükseliyor

Türkiye'nin yerli otomobil üreticisi Togg'un, geçtiğimiz nisan ayında temeli atılan batarya hücre ve paket fabrikasındaki inşaat çalışmaları ivme kazandı. Tesisin zemin güçlendirme çalışmalarına yönelik hazırlıkların başladığı öğrenildi.

2024 yılında üretime başlaması planlanan Siro Energy'ye ait tesis, 2025 yılı ortalarında batarya modül ve paket üretimine başlayacak.

Ardından hücre üretimine geçiş yapacak. Gelecek sürecin Türkiye'nin elektrikli araç ve enerji depolama sistemleri sektöründeki yerini güçlendireceği öngörülüyor.

1.png

BATARYA ÜRETECEK

Togg'un Çinli ortağı Farasis iş birliğiyle kurulan Siro Energy tesisi, 607 bin metrekarelik geniş bir arazi üzerine inşa edilecek. Fabrikada 20 GWh üretim kapasitesine ulaşılması hedefleniyor.

Sadece otomobil üretimine odaklanmayan tesis, aynı zamanda enerji depolama sistemleri için kullanılacak LFP hücreli bataryaların üretimine de ev sahipliği yapacak.

2.png

DİKKATLER ÜZERİNDE

Fabrikanın üretim aşamasına geçmesiyle Türkiye'nin sürdürülebilir enerji ve yeşil teknoloji alanındaki hedeflerine önemli bir katkı sağlanacak.

Ayrıca Togg'un batarya fabrikasının faaliyete geçmesiyle birlikte yerli üretim, ekonomiye canlılık kazandıracak ve istihdamı artıracak bir faktör olacak.

Türkiye'nin elektrikli araç pazarındaki yerini güçlendirmesi beklenen yatırım ile uluslararası düzeyde gözler bölgeye döndü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.