Tüm ilçe merak ediyordu... Turgutlu'ya YHT istasyonu geliyor!
Ankara–İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi kapsamında Turgutlu’ya da istasyon yapılacağı resmen açıklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen’in TBMM’ye verdiği soru önergesine yanıt verdi.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde uzun süredir gündemde olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) müjdesi geldi.
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Ankara–İzmir YHT Projesi kapsamında Turgutlu’da istasyon bulunup bulunmadığını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na sordu.
Bakan Uraloğlu’ndan gelen yanıt, Turgutlu’da istasyonun projeye dahil olduğunu ortaya koydu. Bakan, “Projede yer alacak istasyonlar arasında Turgutlu istasyonu bulunmaktadır” dedi.
YHT Projesinde Turgutlu İstasyonu Onaylandı
CHP’li Bekir Başevirgen’in Meclis’te verdiği yazılı soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan yanıt geldi.
Abdulkadir Uraloğlu, Ankara–İzmir YHT hattının dış finansmanlı olarak ihale edildiğini ve 24 Şubat 2022 tarihinde yer tesliminin yapıldığını belirtti. Açıklamada, Turgutlu’nun da YHT istasyonları arasında yer aldığı vurgulandı.
Bakan Uraloğlu’nun, Başevirgen’in soru önergesine verdiği yanıt ise şöyle:
“Ankara-İzmir YHT Yapım İşi dış finansmanlı olarak ihale edilmiş olup, 24.02.2022 tarihinde yer teslimi gerçekleştirilerek çalışmalara başlanmıştır. Projede yer alacak istasyonlar arasında Turgutlu istasyonu bulunmaktadır.”
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.