Turgut Altınok: 300 milyarlık bütçe nerede?

Turgut Altınok: 300 milyarlık bütçe nerede?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, "300 milyarlık bütçe nerede? Bana 300’ü bırakın 30 milyarlık şu hizmeti yaptı deyin" dedi.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Keçiören’deki Antares AVM’de esnaf ve vatandaşla buluştu.

BERAT KANDİLİNİ KUTLADI

AVM esnafına hitaben konuşan Turgut Altınok, katılımcıların Berat Kandilini tebrik etti. Altınok, “Mübarek Berat Kandilinizi tebrik ediyorum. Milletimize, İslam alemine bütün insanlığa hayırlar ve güzellikler getirsin. Dirliğimize, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olsun.” dedi.

turgut-altinok.jpg

“300 MİLYARLIK BÜTÇE NEREDE?”

31 Mart’ta Ankaralıların tercihlerini ortaya konan eser ve hizmetlerin belirleyeceğini vurgulayan Altınok, Ankara Büyükşehir Belediyesinin 5 yıllık bütçesinin 300 milyar lira olduğunu ama Başkent’te 300 milyarlık yatırımın bulunmadığını söyledi.

Altınok konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ankara Büyükşehirin bütçesi neydi? 300 milyar. 300 milyarlık bütçe nerede? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı bu bütçeyi yönetti. Bana 300’ü bırakın 30 milyarlık şu hizmeti yaptı deyin. Yok yani. Borç 3 buçuk milyardan 20 milyara çıktı. Satılan gayrimenkul 8 milyar. Şu an hala satılıyor. Karşılığında Ankara’da hangi hizmet ve eser var var? Trafikte durum nedir Ankara’da? Trafiği azaltacak 58 kilometre sözü vardı , 5 santimetre metro yok. Bütçe var ama bütün araçları hala kiralık. Allah nasip ederse 2 bin otobüs alıp bütün filoyu yenileyeceğiz. Halk otobüsçüleri ve minibüsçüler biraz para kazanıyordu Büyükşehir Belediyesi onları da mağdur etti. EGO’nun 3 kalem gideri var. Akaryakıt, yedek parça ve personel. Elektrikli otobüslerle mazot gideri bitiyor, yedek parça gideri üçte bire düşüyor. Dolayısıyla alacağımız 2 bin otobüsle ulaşım problemini çözeceğiz.”

“ŞEHRİMİZİN EKONOMİSİNİ GELİŞTİRECEĞİZ”

Şehir ekonomisini geliştirecek yeni projelere imza atacaklarını da belirten Altınok şunları söyledi: “Belediye Başkanı şehrin ekonomisini geliştirir, zenginleştirir. Belediye başkanları işsizler için çözüm bulabilir. Bütün sanayi bölgeleri tıklım tıklım dolu. Ankara’ya büyük talep var. Organize sanayi bölgelerinde satılacak 1000 metrekare arsa yok. 5 yılda Ankara’ya bir tane organize Sanayi Bölgesi yapılmadı. Biz yeni organize sanayi bölgeleri açarak talepleri karşılayacak, ekonomiyi geliştirecek ve istihdamı artıracağız. Allah nasip ederse Akyurt Fuar Alanını da bitirip hizmete açacağız.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.