Türk motifleriyle görsel şölen: Pursaklardan renkli çalışmalar

Türk motifleriyle görsel şölen: Pursaklardan renkli çalışmalar

Pursaklar Belediyesi, yaptığı renkli çalışmalarla ilçeye değer katmaya devam ediyor. Belediye, halı ve kilim gibi dokumaların üzerine işlenen geleneksel Türk motifleriyle ilçenin sokaklarını renklendirdi.

Göreve geldiği 2019 yılından bugüne renkli çalışmalar ile Pursaklar’a değer katan Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin çalışmalarına devam ediyor. Çetin, Pursaklar’ın ara sokaklarını Türk motifleri ile renklendirerek Ankara’da bir ilke imza attı. Ertuğrul Çetin Başkanlığındaki Pursaklar Belediyesi, halı ve kilim gibi dokumaların üzerine ilmik ilmik işlenen geleneksel Türk motif ile desenleri, ilçenin sokaklarına uyguları ile sokaklara renk katıyor. Görenleri hayran bırakan, Türkiye’de bir başka yerde örneği olmayan desenli ve motifli kilit taşı çalışması Pursaklar halkından tam not alıyor.

basliksiz-1-003.jpg

SOKAKLAR RENKLENDİ

Daha çok halı ve kilim gibi dokumaların üzerine işlenen geleneksel Türk sanatı motifleri ilçede en son Sağlam Sokak, Kıvrım Sokak ve Ballı Baba Sokak’ta da uygulandı. Yaz kış demeden belediye çalışanları hızlı bir şekilde sokakları güzelleştirdi. Farklı renk ve motiflerdeki kilit parke taşlarının belirlenen yerlere özenle döşenmesi ile sokaklara estetik bir görüntü kazandırıldı. İçinde ilginç motif ve desenlerin yer aldığı kilit parke taşlarının döşenmesi sokaklara farklı bir hava kattı.

ara4.jpg

BÜYÜK TAKDİR TOPLUYOR

Geçtiğimiz yıllarda Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’in talimatıyla ilçedeki deforme olmuş sokakların yollarına deyim yerindeyse ilmik ilmik işlenen ata yadigârı motif ve desenler, vatandaşların bir hayli dikkatini çekiyor. Türkiye’de bir başka örneği olmayan bu uygulama yurdun dört bir yanından büyük takdir topluyor. İnsanlar, ilmek ilmek işlenen sokakların farklı bir havaya büründüğünü kaydediyor.

ara2-001.jpg

FİYAT FARKI YOK

Desenli ve motifli kilit taşı çalışması ile normal kilit taşı uygulamasının arasında fiyat farkının olmadığı öğrenildi. Deyim yerindeyse sokaklara ilmik ilmik işlenen geleneksel Türk motifi işlemeleri uygulamasının diğerine göre biraz daha zahmetli olduğu ifade ediliyor. Çalışmaların tümü Pursaklar Belediyesi ekipleri tarafından yapılıyor.

arabilmemkac.jpg

DUVARLAR DA RENKLENDİ

Pursaklar Belediyesi, sokakları Türk motifleri ile renklendirirken okul duvarlarını da unutmadı. Başkan Çetin yaptığı çalışmalar ile ilçede bulunan okul duvarlarına estetik, dekoratif ve sanatsal çalışmaların çizimini de gerçekleştirdi. Yolları desen ve motiflerle işleyen belediye ekipleri ilçenin duvarlarına da estetik dokunuşlar yaparak Pursaklar’a renk katıyor. Belediye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarla resim çizmeye hazır hale getirilen okul duvarları, ressamların hünerli ellerinden çıkan çalışma ile adeta bir sanat galerisi haline geliyor.

ara-003.jpg

SANAT İCRA EDİLİYOR

Başkan Ertuğrul Çetin, sosyal medya hesabından üç sokak çalışmasının daha sonlandığını duyurdu. Başkan Çetin paylaşımının altına şu sözlerle ekledi: “Üç sokak daha bitirdik. Kavurucu sıcak altında özverili bir şeklide sanat icra eden ustalarımıza teşekkür ediyorum. Sağlam Sokak, Kıvrım Sokak, Ballı Baba Sokak hayırlı olsun. ”Başkan Çetin, söz konusu çalışmayı ilk kez görenlerin halı sandığını da kaydediyor.

“PURSAKLAR’I GÜZELLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Pursaklar’ı her anlamda güzelleştirmeye yönelik adımlar attıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin şu ifadeleri kullanmıştı: ‘‘İlçemizi sürekli yenileyerek ve elden geçirerek Pursaklar’a yakışır bir hale getiriyoruz. Pursaklar’ı farklı kılan bu çalışmamız, sanata verdiğimiz değerin de en önemli göstergesidir. Pursaklar Belediyesi olarak daha nice özgün projelere imza atarak ilçemizi güzelleştirmeye devam edeceğiz. Hemşehrilerimizin de bu güzel eserlere sahip çıkacaklarına, çevreyi ve doğayı özenle koruyacaklarına olan inancım tamdır.”

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.