Türk şirketler ilk 100’de: Aselsan zirvede

Türk şirketler ilk 100’de: Aselsan zirvede

Stockholm merkezli bir araştırma enstitüsünün yayınladığı istatistiklere göre, global çaptaki en büyük 100 savunma şirketi arasında 4 adet Türk şirketi yer alıyor. Yerli markaların arasında başı Aselsan çekerken, Baykar onu yakından izliyor.

Türkiye 2022 yılı itibarıyla dünya genelindeki en büyük 100 savunma sanayii şirketi arasında önemli bir varlık göstererek savunma teknolojilerindeki gelişimini sürdürüyor.

Toplam gelirlerin yüzde 51'ini Amerikan şirketlerinin aldığı listede, Türkiye'den 4 şirket; Aselsan, Baykar, TAI ve Roketsan kendilerine yer bulmayı başardı.

1-001.jpg

İLK 100’DE 4 ŞİRKET

Aselsan 2 milyar dolar geliriyle listeye 60. sıradan giriş yaparken, Baykar 76. sıradaki yerini 1.4 milyar dolarlık geliriyle aldı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ 1.3 milyar dolarlık geliriyle 82. sırada. Roketsan ise 100 numaralı basamakta ve 0.79 milyar dolarlık gelire sahip. Türkiye'nin savunma sanayiindeki gücü uluslararası arenaya taşınıyor.

3-001.jpg

REKABETÇİ TEKNOLOJİ

Listeye Türkiye’den 4 şirketin birden girmesi, ülkemizin savunma sanayiinde gerçekleştirdiği projelerle sağlandı. Özellikle Aselsan elektronik savunma sistemleri alanında önemli adımlar atarak, uluslararası alanda rekabet edebilir bir konuma geldi.

Baykar'ın insansız hava araçları konusundaki başarıları da savunma sanayiindeki teknolojik ilerlemenin bir göstergesi.

2-002.jpg

GLOBAL ÇAPTA TANINIYORLAR

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ ise milli projelerle savaş uçakları ve insansız hava araçları üretiminde önemli bir aktör haline geldi. Hürjet ve Akıncı gibi projeler global çapta ses getirmeye devam ediyor.

İlk 4’ün son halkası olan Roketsan, füzeler ve roket sistemleri alanında pazarda adından söz ettiren bir şirket olma yolunda hızla ilerliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.