Türk STK'lara Ahlaksız Teklif

Türk STK'lara Ahlaksız Teklif

Londra merkezli bazı STK'lar AB'de yürütülen "Öcalan'ın serbest bırakılması kampanyası için" Türk STK'lara Öcalan'ın serbest kalması adına ahlaksız teklifte bulundu.

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM-

 

İngiltere'nin önde gelen 2 büyük  sendikası olduklarını ve bazı İngiliz Parlamenterlerin de desteklerini aldığını iddia eden UNITE ve GMB isimli Londra merkezli sivil toplum kuruluşları, Avrupa'nın en büyük işçi Federasyonlarından olan, Avrupa İnşaat ve Ağaç İşçileri Federasyonu (EFBWW) kanalıyla Türkiye'deki üye sendikalarından bebek katili Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için yürütülen kampanyaya destek vermelerini istedi. Yapılan teklife sessiz kalmayan Öz Ağaç-İş Sendikası Başkan Vekili Av. Tuncay Dolu, 30 binden fazla kişinin ölümüne sebep olan Öcalan'ın mağdur gösterilmesi kabul edilemez. Tüm Avrupalı meslektaşlarımıza bunu anlatacağız" dedi

GEREKİRSE ÜYELİĞİMİZİ SONLANDIRACAĞIZ

Öcalan'ın serbest bırakılması için yürütülen kampanyada birlikte hareket etmek için davette bulunan Londra merkezli Sivil Toplum Kuruluşları, çözümün Öcalan'sız olmayacağını iddia ederek Türk STK'lardan destek talep etti. Bu talep üzerine Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Tuncay Dolu, üyesi oldukları Avrupa İnşaat ve Ağaç İşçileri Federasyonu'nu bu tutumundan dolayı sert bir dille kınadıklarını belirterek Vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğünün her şeyin üzerinde olduğunu gerekirse üyeliklerini sonlandıracaklarını açıkladı.

AVRUPALI STK'LAR KINANDI

Türkiye'de Ağaç, Kağıt ve Mobilya sektöründe faaliyet gösteren HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Ağaç-İş Sendikasına e-mail yoluyla ulaşan talep de, son zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin Kürt halkı ile savaştığı ve demokratik çözüm için Öcalan'ın serbest bırakılması gerektiği vurgulandı. Öz Ağaç-İş Sendikası ise aldıkları bu mail sonrası, üyesi oldukları Avrupa İnşaat ve Ağaç İşçileri Federasyonu'nun yanı sıra  UNITE ve GMB isimli Londra merkezli sivil toplum kuruluşlarını, bebek katili Abdullah Öcalan ve bölücü terör örgütü PKK hakkında bilgilendirerek sert bir dille kınadı.

KARŞI KAMPANYA BAŞLATMA ÇAĞIRISI

Bölücü terör örgütü PKK mensuplarının Avrupa'da yürüttükleri lobi çalışmalarına karşılık, Türkiye'deki tüm STK'larla birleşerek karşı kampanya başlatma çağrısında bulunan Dolu, " Biz bir sivil toplum kuruluşu olarak Öcalan'ın bebek katili olduğunu, üyesi olduğumuz ve birlikte çalışma yürüttüğümüz  tüm Avrupalı meslektaşlarımıza duyuracağız. 30 bin den fazla kişinin ölümüne sebep olan Öcalan'ın mağdur gösterilmesinin kabul edilemez. gerekirse ortak çalışmalarımızı sonlandıracağız" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.