Türkeş’in en çok değer verdiği cemaat lideri hoca kimdi?

Türkeş’in en çok değer verdiği cemaat lideri hoca kimdi?

MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş ile ilgili vefat yıldönümünde dikkat çeken bir bilgi paylaşıldı. Türkeş, en çok hangi cemaat liderine değer verirdi? Türkeş İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Efendi’den nasıl söz ederdi?

MHP’nin kurucu lideri merhum Alparslan Türkeş vefatının 26. yıldönümünde anılıyor. Cübbeli Ahmet Hoca, vefat yıldönümünde Alparslan Türkeş ile ilgili dikkat çeken bir bilgi paylaştı. Türkeş, en çok hangi cemaat liderine değer verirdi? Türkeş İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Efendi’den nasıl söz ederdi?

CÜBBELİ AHMET HOCA AÇIKLADI

İşte Cübbeli Ahmet Hoca’nın açıklaması: İsmailağa Cemaati’nin en tanının yüzü olan Cübbeli Ahmet Hoca, sosyal medya hesabından Türkeş’in vefat yıldönümüyle ilgili bir açıklama yaptı.

“MAHMUD EFENDİ’YE ÇOK İTİBAR EDERDİ”

“Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'i 26. Sene-i devriyesinde rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz” diyen Cübbeli Ahmet Hoca, Türkeş’in Mahmud Efendi Hazretlerimize çok itibar ettiğini açıkladı.

“EFENDİ HAZRETLERİ” DERDİ

Cübbeli, Mahmut Hoca ile Türkeş hakkında ayrıca “Diğer bazı dindar parti liderleri Mahmud Efendi Hazretlerimize ‘Hocaefendi’ derken Merhum Başbuğ ona ‘Efendi Hazretleri’ diye hitap ederdi. Defaatle bizim hanemizde görüşmeleri vuku buldu” bilgisini paylaştı.

turkes-ve-mahmut-hocaefendi-fotolari.jpg

HOCAEFENDİ TÜRKEŞ’TEN NE İSTEDİ?

Cübbeli Ahmet Ünlü Hoca, Mahmut Hocaefendi ile Türkeş arasındaki görüşme ve diyaloglar konusunda örneklerde vererek, şunları aktardı:

Bir defasında emekli askerler Dedeman Oteli'nde toplanıp ‘Kahrolsun şerî‘at’ pankartları taşıyarak yürümek üzereydiler. Üstadımız Efendi Hazretleri şerî‘atın, Câsiye Sûresi’nin 18. Âyet-i Kerîmesi’nde zikredildiğini ve İslâm'dan ibâret olduğunu hatırlatarak bu yürüyüşe engel olması için kendisine ricada bulundu.

O zaman Merhum Türkeş "Efendi Hazretleri! Herkes şera‘atı sizin gibi anlatamadığı için şeri‘atı öcü zannediyorlar. Maalesef ilimleri de olmadığı için bu yanlışa düşüyorlar. Ben hemen gerekli arkadaşlara telefon ederek bunu engellemeye çalışacağım." dedi.

ahmet-unlu-turkes-ve-mahmut-hoca-fotograflari.jpg

Sonra tabi bu yürüyüşe mani olamadıysa da birçok emekli paşaları bu pankartları taşımaktan ve bu yürüyüşe katılmaktan caydırdı ve hattâ kendisi bu husûsta: "Ben emekli arkadaşlarıma: 'Türk Ordusu Müslümandır. Şerî‘atla İslam ve Kur'ân aynı şeydir. Onun için siz bu pankartlarla yürüyüş yaparsanız milletimizin askeriyeye karşı güveni ve saygısı sarsılır. Bundan dolayı milletimizin dînî değerlerine saygılı olalım.' dedim. Onlar da çok anlayışla karşıladılar. Gerçi bâzıları bildiklerinden geri durmadılarsa da biz elimizden geleni yaptık." diye Mahmud Efendi Hazretlerimize bilgi verdiğinde ben de yanlarındaydım.
Bu îtibârla Merhûm Başbuğ Türkeş ulemâya çok değer veren, evliyâya son derece tâzîm eden, birçok velîleri ziyâret eden kıymetli bir devlet adamı idi.

Vefâtından bir hafta önce Ankara'da partisinin merkezinde kendisini sarığımla cübbemle ziyâret etmiştim. İçeriye girmeden sarığımı çıkarmak istediğimde gördü ve "Bu Osmanlı'nın sarığıdır! Niye çıkarıyorsun? Buyur öyle gir." dedi.

Epey uzunca bir sohbet yaptık. Vefât ettiği hafta da yine bir görüşmemiz olacaktı, fakat kader tecellî ederek Hakk'ın rahmetine kavuştu. Ondan sonra da maalesef onun ayarında bir devlet adamı gelemediği için taşlar yerinden oynadı ve hâlâ taşlar yerine oturmadı. Allâh-u Teâlâ vatanımıza milletimize hayırlı sâhipler irsâl eylesin, bu vesîleyle Alparslan Türkeş'e ğarka-i ğarîk rahmet eylesin, kabrini nûr eylesin ve bu vatana yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine yüksek dereceler ihsân eylesin. Âmîn!”

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum