Türkiye ilkbahar etkisinde: 13 ile sarı uyarı

Türkiye ilkbahar etkisinde: 13 ile sarı uyarı

Kış aylarında beklenen yağışı alamayan Türkiye’de ilkbahar tam manasıyla yaşanmaya devam ediyor. Yeni haftada Türkiye genelinde yağış beklenirken, sıcaklıkların mevsim normallerinde olması tahmin ediliyor.

Yurt genelinde yağışlı hava etkisini sürdürecek. Yer yer bazı bölgelerde kuvvetli yağış bekleniyor. Hafta başında başlayacak yağışlar hafta ortasına kadar devam edecek.

13 İLE SARI UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13 ili sarı kodla uyardı. Aksaray, Çorum, Karaman, Kırıkkale, Konya, Niğde, Yozgat, Ankara, Eskişehir, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Sivas'ta gök gürültülü sağanak etkili olacak.

HAFTA SONU SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ÜSTÜNE ÇIKACAK

Hava sıcaklığı pazartesi ve salı günü mevsim normallerinin altında olacak. Perşembe ve cuma günü yağışlar yurdun büyük kısmını terkedecek.

Cuma gününden itibaren sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Ankara ve İstanbul'da yer yer sağanak geçişleri olacak. Ankara’da özellikle bugün sabah saatlerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor, salı ve çarşamba günü yağış beklenmiyor. İstanbul’da sadece salı günü yerel sağanak tahmin ediliyor. İzmir’de yağış beklenmiyor parçalı ve bulutlu bir hava olacak.

Kaynak:TRT HABER / HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.