Türkiye'de en çok kullanılan arama motorları açıklandı

Türkiye'de en çok kullanılan arama motorları açıklandı

Türkiye’de 2023 Ekim verileri itibarıyla en çok kullanılan arama motorlarını sizler için haberimizde derledik. İşte Türkiye’de en çok kullanılan arama motorları…

Türkiye’de 2023 Ekim ayı itibarıyla en çok kullanılan arama motoru tercihleri açıklandı. Sıralamada ilk defa duyacağınız, yüzdesini duyduğunuzda şaşıracağınız arama motorları da yer almakta. İşte Türkiye’de en çok kullanılan arama motorları sıralaması…

google.jpg

-GOOGLE

Listede %62,77 oran ile birinci sırayı alan Google, şu ana kadar Türkiye’de en çok arama yapılan birinci arama motoru olma özelliğini taşıyor.

yandex.jpg

-YANDEX

En çok kullanılan arama motorları listesinde ikinci sırayı alan Yandex, %32,42 ile ikinci sırada yer alıyor. Türkiye’de pek yaygın olmadığı zannedilen, Yandex arama motoru, %30’un üzerinde bir pazar payı ile Google’ın ardından hemen ikinci sırada geliyor.

yaho.jpg

-YAHOO!

Listeye üçüncü sıradan giren Yahoo! Yaklaşık %2,19’luk bir pazar payıyla listede. Türkiye’de pek sık kullanılmayan bu arama motoru, sadece arama motoru olarak kullanılmamakla beraber, e-posta, haber, finansal bilgiler, çeviri gibi birçok hizmeti kullanıcılarına sunmaktadır. Ancak eski popülaritesini maalesef kaybetmiştir.

bing.jpg

-BİNG

Microsoft’un sahibi olduğu bing, ilk olarak 2009 senesinde kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. Türkiye’de internet kullananların sadece %1,71’inin bu arama motorunu tercih ettiği gözlemlendi.

duckduckgo.jpg

-DuckDuckGo

Birçoğunuzun belki de ilk defa duyduğu DuckDuckGo isimli arama motoru, kullanıcıların gizliliğine son derce önem vermekte ve IP adreslerini ve kişisel bilgilerini kaydetmemektedir. Buna karşın Türkiye’deki kullanım oranı sadece %0,84’dür.

petal.jpg

-Petal Search

Petal Search, 2020 yılında Huawei tarafından geliştirilen, Huawei marka cihazların yanı sıra masaüstü cihazlarda da kullanılabilen bir arama motorudur. Ancak ülkemizdeki pazar payı sadece %0,04’dür.

Sefa Üstüner / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.