Türkiye’deki Sıcaklığı Başka Bir Yerde Görmedim

Türkiye’deki Sıcaklığı Başka Bir Yerde Görmedim

Habervaktim’e konuşan Hollandalı Holger Boswijk, çok sayıda ülke gezdiğini ancak Türkiye’deki sıcaklığı başka bir yerde görmediğini söyledi. Boswijk, Türkiye’deki misafirperverliği görünce Avrupa’daki durumdan dolayı utandığını belirtti.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip eden ve geçmişte uzun yıllar ailesiyle Türkiye’de yaşamış olan Holger Boswijk FETÖ olayı, Avrupa-Türkiye arasındaki farklar ve İslamafobia ile ilgili Habervaktim’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.
TÜRKİYE’DEKİ SICAKLIĞI BAŞKA YERDE GÖRMEDİM
Çocukluk yıllarından babasının görevi nedeniyle İstanbul’da yaşadığını o zamanlar Türkiye’nin dört bir tarafını gezdiğini anlatan Holger Boswijk, ülkemizdeki insanların sıcak kanlılığına dikkat çekerek, “Her yerde çok güzel şeylerle karşılaştık, çok güzel insanlar gördük. Ülkenizde insanlar bakımından büyük bir sıcaklık var. Batı Avrupa’da ise yabancılara bir soğukluk var. Bazen beni utandırıyorlar ben Batı Avrupa’daki durumu iyi biliyorum. Orada böyle bir şey görmedik maalesef” dedi. Boswijk,Hollanda’da bir belediyede memur olduğunu da belirterek şuan eşiyle Türkiye turu yapmak için ülkemizde olduğunu kaydetti.  
TÜRKİYE HER BAKIMDAN BÜYÜDÜ
Türkiye’yi her bakımdan çok gelişmiş bulduğunu söyleyen Boswijk, “Ben pozitif olarak bakıyorum birincisi insanlık bakımından ikincisi gelişmeler bakımından. Türkiye’de hemen hemen her yerde okul, hastane, cami, elektrik, su var. Orta sınıf büyüdü Türkiye’de. Çocuklar okullara gidiyor gelecek için Türkiye’ye karşı benim ümidim büyüktür” diye konuştu.  
TÜRKİYE’DEKİ BİRLİK ÇOK ÖNEMLİ
FETÖ’nün darbe girişimi hakkında da konuşan Boswijk, yaşananlar karşısında çok şaşırdığını ve çok üzüldüğünü belirtti. Darbe girişimi sonrası ülke içinde ve siyasetteki birlik durumundan çok memnuniyet duyduğunu dile getiren Boswijk, “AK Parti, CHP, MHP bu konuda beraber hareket ettiler ve dünyaya aynı fikri verdiler, bu çok mühim bir şey” diye konuştu.  
AVRUPA’DAKİ İSLAM KARŞITLIĞINA ÜZÜLÜYORUM
Avrupa’daki İslam karşıtlığı ile ilgili de birtakım açıklamalarda bulunan Boswijk, “Tüm Avrupa’da ve Hollanda’da sağcı ve ayrımcı politikacılar çoğalıyor. Hollanda’da bir sürü aptal var İslam’a karşı olan ve bunların önümüzdeki seçimde yüzde 20’ye yakın oy alması tahmin ediliyor. Ben bu durumdan korkuyorum. Öbür ülkelerde de durum aynı” şeklinde konuştu.  

    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.