Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu ertelendi: Heyecan 17 Ocak’a taşındı

Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu ertelendi: Heyecan 17 Ocak’a taşındı

Bakan Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer alacağı Ax3 misyonunun, olumsuz hava koşulları ve SpaceX planlamalarındaki değişiklik nedeniyle 17 Ocak 2024'e ertelendiğini duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer alacağı Ax3 misyonunun, olumsuz hava koşulları ve SpaceX planlamalarındaki değişiklik nedeniyle 17 Ocak 2024'e ertelendiğini duyurdu.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) paylaşımını alıntılayarak, açıklama yaptı. Kacır paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Heyecanlı yolculuk için biraz daha sabretmemiz gerekecek.”

basliksiz-2.jpg

NASA AÇIKLAMA YAPTI

NASA, konuyla alakalı sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “NASA, Axiom ve SpaceX ekipleri, son dönemdeki olumsuz hava koşulları ve SpaceX'in fırlatma planındaki değişiklikler nedeniyle Axiom 3 Misyonu'nu Kennedy Uzay Merkezi'nden 17 Ocak Çarşamba gününden önce fırlatmayı hedeflemiyor” ifadelerine yer verildi.

3.jpg

AXİOM 3 MİSYONU NEDİR?

Axiom Mission 3 (veya Ax-3) Uluslararası Uzay İstasyonuna yapılması planlanan özel bir uzay uçuşudur. 9 Ocak 2024'te fırlatılması planlanan ve yaklaşık 14 gün sürmesi beklenen uçuş, Axiom Space tarafından gerçekleştirilecek ve Crew Dragon uzay aracı kullanılacak. Ayrıca, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, 2024 yılında gerçekleştirilecek olan Axiom Mission 3 (Ax-3) adlı özel uzay uçuşuna katılacak.

basliksiz-1.jpg

Gezeravcı, 9 Ocak 2024’te Türkiye’nin ilk İnsanlı Uzay Görevi için Axiom Space tarafından işletilen ve SpaceX’in Crew Dragon kapsülü ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) gidecek olan dört kişilik, çok uluslu ekibin bir parçası olacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.