Türkiye'nin sürücüsüz yerli treni hazır

Türkiye'nin sürücüsüz yerli treni hazır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, yerli ve milli metro sinyalizasyon sistemlerinin kullanmaya başlandığını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Sincan’da düzenlenen ‘İstanbul Havalimanı Metrosu Sürücüsüz Yerli Metro Seti Teslim Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Uraloğlu, katma değer üreten, yüksek teknolojili ve özgün tasarımlı ürünlerle küresel pazarda yer edinmiş bir Türkiye olmanın önünde hiçbir engel olmadığını ifade etti.

Tüm projelerde ‘yerlilik ve millilik’ hususunu ön planda tuttuklarını ifade eden Uraloğlu, "2023 yılı Nisan ayında ilk ‘Milli Elektrikli Tren Setleri’mizi hizmete aldığımız, eylül ayında yüzde 70 yerlilik oranı ile üretilen yerli ve milli sürücüsüz metro aracımızı raylara indirdiğimiz ve şimdi de Halkalı- İstanbul Havalimanı- Gayrettepe metro hatlarında kullanılacak ilk sürücüsüz yerli metro setimizi teslim alarak taçlandırdığımız bir yıl oldu. 2023 yılında Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir başlangıç yaparak yerli aracımız Togg'a kavuştuğumuz gibi yerli ve milli sürücüsüz metro setlerimize de kavuştuk." şeklinde konuştu.

METRO HATLARINDA KULLANILACAK

2023 yılında İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metrosu’nda bir ilk yaşandığını da hatırlatan Uraloğlu, “Yerli ve milli metro sinyalizasyon sistemlerini kullanmaya başladık. Şimdi, teslim aldığımız sürücüsüz yerli metro setimizi de Halkalı-İstanbul Havalimanı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hatlarımızda kullanacağız.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.