TUSAŞ’ta milli hava araçları uçuş gösterisi düzenledi

TUSAŞ’ta milli hava araçları uçuş gösterisi düzenledi

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün'ün ev sahipliğinde, 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamındaki Savunma Sanayii Forumu çerçevesinde TUSAŞ'ın Kahramankazan tesislerinde akşam yemeği ve resepsiyon düzenlendi.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün'ün ev sahipliğinde, 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamındaki Savunma Sanayii Forumu çerçevesinde TUSAŞ'ın Kahramankazan tesislerinde akşam yemeği ve resepsiyon düzenlendi. Programa NATO ve müttefik ülkelerden askeri ve sivil üst düzey yetkililer ile uluslararası savunma sanayii şirketlerinin temsilcileri katıldı.

Resepsiyonda Türkiye'nin savunma sanayiinde geliştirdiği yerli ve milli platformlar yabancı heyetlere tanıtıldı. Katılımcılar, KAAN, HÜRJET, ANKA III ve AKSUNGUR başta olmak üzere birçok hava platformunu yakından inceleme fırsatı buldu.

Program kapsamında yeni nesil jet eğitim uçağı HÜRJET, temel eğitim uçağı HÜRKUŞ-II, ANKA III insansız savaş uçağı, GÖKBEY genel maksat helikopteri, ATAK taarruz helikopteri, Bayraktar AKINCI, Bayraktar TB3, ANKA ve AKSUNGUR insansız hava araçları uçuş gösterisi gerçekleştirdi. Gösteride ayrıca ANKA III ile HÜRJET ve HÜRKUŞ'un gerçekleştirdiği kol uçuşu da ilgiyle izlendi.

Programda konuşan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Savunma Sanayii Forumu'nun NATO tarihindeki en kapsamlı etkinliklerden biri olduğunu belirterek, dünyada yaşanan güvenlik ve teknoloji odaklı dönüşüm karşısında NATO'nun kayıtsız kalmasının mümkün olmadığını söyledi.

Vilnius, Washington ve Lahey zirvelerinde atılan adımların Ankara'da önemli bir aşamaya ulaştığını ifade eden Görgün, gelecekte NATO'nun tarihine bakıldığında Ankara Zirvesi'nin ayrı bir yere sahip olacağını ve Savunma Sanayii Forumu'nun ittifak açısından yeni bir dönemin başlangıcını temsil edeceğini dile getirdi.

TUSAŞ'ın 50 yılı aşkın süredir uçak yapıları, modernizasyon projeleri, taarruz helikopterleri, jet eğitim uçakları ve uydu sistemleri gibi birçok alanda Türkiye'ye ve müttefik ülkelere hizmet verdiğini belirten Görgün, Baykar'ın ise özellikle Ukrayna'daki faaliyetleriyle transatlantik güvenliğe önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Görgün, Türk savunma sanayiinin geliştirdiği ileri teknoloji sistemlerin forum kapsamında sergilendiğini belirterek, müttefik ülkeler arasında yeni iş birliklerinin geliştirilmesi ve güvenli, dayanıklı bir savunma tedarik zincirinin oluşturulmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.