Ulus Meydanı’nda başıboş köpek tehdidinden arındırılmış güvenli sokaklar talep edildi

Ulus Meydanı’nda başıboş köpek tehdidinden arındırılmış güvenli sokaklar talep edildi

Güvenli Sokaklar Derneği, Yaşam Hakkını Savunma Derneği ve sokak köpeklerinden canı yanmış vatandaşlar Ulus Meydanı’nda bir araya geldi. Meydanda başıboş köpekler sorununda dikkat çekmek için basın açıklaması yapıldı.

Ulus Meydanı’nda Güvenli Sokaklar Derneği, Yaşam Hakkını Savunma Derneği ve başıboş köpekleri istemeyen vatandaşlar bir araya geldi. Ulus Meydanı’nda konuşmasını yapan Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar, Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik istedi. 

“GÜVENLİ SOKAKLAR TALEP EDİYORUZ”

Ulus Meydanı’ndaki basın açıklamasında konuşan Dernek Başkanı Murat Pınar, “Tüm insanlarımızın başıboş köpek tehdidinden arınmış güvenli sokaklara kavuşturulmasını talep ediyoruz. Bunun için de bütün başıboş köpeklerin, hayvan refahının sağlanması ve temel insan haklarının sağlanması için toplanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Murat Pınar iç güdüleriyle hareket eden, irade sahibi olmayan ve kendisine sorumluluk yüklenemeyen hiçbir hayvana düşman olunamayacağını bildirdi.

2222-014.jpg

“KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUZ”

Aynı zamanda Antalya’da sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalarak 10 yaşında vefat eden Mahra Melin Pınar’ın da babası olan Murat Pınar, “Tamamen iç güdüleriyle hareket eden, parçalayan, öldüren başıboş sokak köpeklerine sevdiklerimizin kurban olmalarını kesinlikle kabul etmiyoruz. Ülkemizin başıboş sokak köpeklerinin egemenliğine teslim olmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasını isteyen Pınar sözlerine şu şekilde devam etti, “Tüm başıboş sokak köpeklerinin hayvan refahı ve insan haklarının sağlanması için toplanılmasını talep ediyoruz. Tüm insanlarımızın başıboş köpek tehdidinden arınmış güvenli sokaklara kavuşmasını istiyoruz.”

Mahra Melin Pınar’ın annesi Derya Pınar, “Acımızın sebebi belli sonucu belli. Bugün Mahra’sız 251. günümüz” diyerek insanların yaşam hakkının devlet tarafından korunup gözetilmesini talep etti.

3333-001.jpg

Başıboş köpek saldırılarından dolayı vefat eden insanlar, temsili ayakkabılar ve karanfiller ile yad edildi.

gazeteilksayfa.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.