Uluslararası öğrenciler Hamamönü’nde buluştu

Uluslararası öğrenciler Hamamönü’nde buluştu

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından 10.su düzenlenen ‘Öğrenci Buluşması’na bu yıl Hamamönü ev sahipliği yaptı.

Daha önceleri Altınpark ve Gençlik parklarında yapılan ‘Öğrenci Buluşması’ etkinliği bu yıl Hamamönü’nde yapıldı. STK’lar  bu ortamı oluşmasında büyük katkı sağlayan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye teşekkür ettiler.  
Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği başkanı Hanefi Sinan konuşmasında, “10.sunu düzenlemiş olduğumuz Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği  buluşması bu yıl Hamamönü’nde yapılıyor.

Daha çok kültürel kodlarımızı, daha çok kültürlerarası ilişkilerimizi ve değerlerimizi, birbirimizi daha iyi anlamaya yönelik bir ortam olması vesilesi ile bir araya geldik. 45 farklı ülkeden öğrenci arkadaşlarımız da bizimle aynı duyguları paylaşıyor.  Türkiye genelinde yaklaşık 120 bin civarında uluslararası öğrenci var. Öğrencilerimizin 12 bin 300 kadarı Ankaramızda bizim misafirimiz.

12 bin öğrencinin 3 bin tanesine biz birebir ulaşmış ve onlarla hemhal olmuş durumdayız. Biz uluslararası öğrencilere gıda, kira, burs, barınma gibi imkanlar sunmakla birlikte eğitim, sosyal, rehberlik ve bir takım sosyal organizasyon kabiliyetlerini de artırmalarına yönelik çalışmalar yapıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.