Üniversite adayları dikkat! Son gün 4 Temmuz…

Üniversite adayları dikkat! Son gün 4 Temmuz…

Üniversite sınavının ardından ÖSYM’den kritik bir uyarı gelmişti. Söz konusu uyarıda üniversite sınavına giren adaylardan güncellemeleri istenen bilgiler güncellenmezse, puan konusunda beklentinin altında kalınacağına dikkat çekildi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kurumu (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 17-18 Haziran tarihlerinde tüm yurtta sıkıntısız bir şekilde gerçekleştirildi. ÖSYM, sınavın ardından Türkiye ve Kıbrıs’ta sınavın sıkıntısız bir şekilde bittiğini duyurmuş ve sınava hazırlık, sınav anında ve sınav sonrası neler yaşandığına dair bir video yayınlamıştı. Sınavda bu yıl yaklaşık 3 buçuk milyondan fazla aday ter döktü. Üniversite adayları; 17 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran’da ise Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınavlarına girerek hayallerini gerçekleştirebilmek için çaba harcadı. Sınav bitiminin ardından ise ÖSYM tarafından sınava giren adaylar için önemli bir uyarı gelmişti. İşte 4 Temmuzda sona erecek olan o kritik uyarı…

universite-sinavi-haber-ici.jpg

EĞİTİM BİLGİLERİ GÜNCELLENMELİ

ÖSYM tarafından bu yıl düzenlenen YKS’ye girenlerin atlamaması gereken önemli bir uyarı geldi. ÖSYM, sitesinde yayınladığı duyuruyla birlikte eğitim bilgilerinin güncellenmesi gerektiğini vurguladı. Eğitim bilgileri yani diploma notu güncellemesi yapmayan adayların sonuç belgesine eklenmesi gereken ve diploma notuyla birlikte gelen yerleştirme puanı eksik olabileceği bildirildi. Yapılan duyuruyla birlikte ÖSYM sitesine girerek eğitim bilgilerinin güncellenmesi, güncellenmediyse eğer seçilmesi gerekiyor. Kısacası OBP puanının YKS sonucuna eklenebilmesi için bu işlemi yapmak şart!

universite-sinavi-haber-ici-2.jpg

ÖSYM EĞİTİM BİLGİLERİ NASIL GÜNCELLENİR?

Eğitim bilgilerinin güncellenmesi çok basit ve az bir sürede halledilebilen bir olaydır. ÖSYM’nin belirlediği tarihlere göre 4 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecek olan bu işlem; kısacası şu şekilde gerçekleştirilmektedir:

  1. ÖSYM’de ki eğitim bilgilerini güncelleyebilmek için öncelikle ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine girmek gerekiyor.
  2. Ardından Başvurularım/Sonuçlarım kısmına tıklayarak 2023 YKS seçilmesi gerekiyor.
  3. Açılan sayfadaki yazan yazılardan başvuru eğitimini güncelle sekmesine girerek işlem sona eriyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum