Ünlü eski hakem yorumladı: “Penaltı kararı skandal”

Ünlü eski hakem yorumladı: “Penaltı kararı skandal”

Süper Lig’in 33. haftasında Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanında 2-2 berabere kaldı. 90+4’te şampiyonluk yarışında ağır yara alan Sarı-lacivertliler, Galatasaray’ın 4 puan gerisine düşerken ünlü eski hakemden penaltı karar için “skandal” yorumu geldi.

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanında 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yarışında ağır darbe aldı. Haftayı beraberlikle kapatan Sarı-lacivertliler, ligde lider bulunan Sarı-kırmızılıların 4 puan gerisine düştü. Sivasspor ise aldığı bu sonuçla birlikte küme potasından oldukça uzaklaşarak 45 puanla 10. sıradaki yerini korudu.

haber1.jpg

Karşılaşmada Fenerbahçe’nin gollerini; 45+2’de Fred ve 80’de İrfan Can Kahveci atarken, Sivasspor’un golleri ise 57’de Koita ve 90+4’te penaltıdan Rey Manaj’dan geldi.

haber3.jpg

BASKIN TARAF FENERBAHÇE

UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Finali’nde Yunan takım Olympiakos’a elenen Fenerbahçe, tüm odağını Süper Lig şampiyonluğuna çevirdi. 9 yıllık hasrete son vermek isteyen Sarı-lacivertliler, zorlu Sivasspor deplasmanından mutlak galibiyetle ayrılmak istiyordu. Karşılaşmanın ilk yarısında dengeli bir oyun ortaya çıkarken, ikinci yarı Fenerbahçe ağırlığını ortaya koyarak en çok şut atan ve topla oynayan taraf oldu. Rakip kaleye 9 şut gönderen Kanarya, bu şutlardan 4’ü kaleye isabet etti ve ikisi gol oldu. Dakika 90’a 2-1 önde giren Fenerbahçe’de Hırvat kaleci Livakovic, Rey Manaj’a müdahale etti ve VAR’ın Cihan Aydın’ı pozisyonu izleme talimatı gelmesinin ardından Sivasspor penaltı kazandı.

haber4.jpg

ŞAMPİYONLUK YOLUNDA AĞIR YARA ALDI

90+4’te skorun 2-2’ye gelmesinin ardından son düdük çaldı ve Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında ağır yara aldı. Büyük yankı uyandıran mücadeleyle birlikte, gözler eski hakemlere çevrildi. Ünlü eski hakem Fırat Aydınus, maçı genel olarak değerlendirirken, penaltı kararının doğru olmadığını vurguladı.

firat-aydinus.jpg

“PENALTI KARARI SKANDAL”

Eski hakem Fırat Aydınus, penaltı kararı hakkında ise şu sözleri sarfetti:

“Kesinlikle ‘skandal’ denilen kararlar konusunda VAR’ın müdahil olması gerekirken, VAR skandal bir karara imza atarak Cihan Aydın’ı bu pozisyonda izlemeye davet etti. Eğer maçın hakemi, bunu sahada devam ettirdiği gibi penaltı olarak değerlendirse ‘hakem böyle gördü’ denilebilirdi. Ama gerek Djiku’nun gerekse Livakovic’in içinde olduğu pozisyonda VAR’ın hakemi monitöre çağırıp izletmesini gerektirecek bir pozisyon değil. Skandal bir hakem hatası değildi. Dolayısıyla Alman VAR, Türk işi VAR hakemliği yaptı ve Benjamin Brand oldu Bünyamin Brand. Djiku’nun Manaj’ın teması oyuncununu sağlıklı bir vuruş şapmasını engelliyor mu?

liva.jpg

“KONTROLSÜZ GELİŞ YOK”

Livakovic’in pozisyonunda oyuncunun ayağı yerde ve kontrolsüz bir geliş yok. Manaj zaten yere doğru eğilmiş ve ikinci bir hamleyi yapma şansını engelliyor mu? Livakovic hamlesi de onu engelleyecek bir hamle mi, değil mi? Buradaki temasların şiddetini VAR belirleyemez. Dolayısıyla bu soruların cevapları, ‘sana göre, bana göre’ olarak değiştiği için kamuoyunda, sahadaki hakemin karar vermesi gereken bir pozisyon.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum