Uyuşturucu baronu İslam Yakut İstanbul’da yakalandı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, uluslararası uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen suç örgütünün lideri İslam Yakut’un İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uyuşturucu ve organize suçlarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü, MİT Başkanlığı ve EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığının çalışmaları sonucunda İslam Yakut’un İstanbul’da yakalandığı bildirildi.
Gürlek, 2017 yılından beri firari olarak aranan Yakut’un uzun süredir yurt içi ve yurt dışında saklandığı adreslerden örgüt faaliyetlerini yönettiğinin belirlendiğini aktardı. Yakut’un ANOM ve SKY ECC isimli şifreli haberleşme sistemleri üzerinden örgüt mensuplarına talimat verdiği tespit edildi.
2 TON UYUŞTURUCUYLA BAĞLANTI
Yakut’un liderliğini yaptığı örgütün İran ve Afganistan’dan Avrupa’ya eroin, Avrupa’dan Türkiye’ye ise sentetik uyuşturucu sevkiyatı gerçekleştirdiği kaydedildi. Örgütün Türkiye ve Avrupa ülkelerinde ele geçirilen toplam 2 ton uyuşturucudan sorumlu olduğu bildirildi.
Kaynak:HABER MERKEZİ / AJANSLAR

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.