Uyuşturucuyla mücadelede WhatsApp dönemi

Uyuşturucuyla mücadelede WhatsApp dönemi

Akıllı telefon uygulamalarından bir tanesi olan WhatsApp, vatandaşın en önemli iletişim araçlarından birisi haline geldi. Etkili çözüm arayışındaki Ankara Emniyet Müdürlüğü uyuşturucu ile mücadele kapsamında WhatsApp ihbar hattı kurdu. 

Vatandaşın en önemli iletişim araçlarından bir tanesi durumuna gelen akıllı telefon uygulaması WhatsApp, her alanda kullanılmaya başlandı. Birebir mesajlaşma, sesli ve görüntülü konuşma özelliklerinin yanında gurup halinde haberleşmeye de imkan sağlayan uygulama hemen her vatandaşın cebinde. Arkadaşlık, akrabalık ve iş gibi birçok amaçla kurulan guruplarda iletişim kuruluyor. Çağa ayak uydurmak ve vatandaşların daha kolay erişim sağlayabilmesi için birçok kuruluş whatsApp ihbar hattı kurdu. 

Başkent halkının sorunlarına çare olan Mavi Masa ve Ankara Emniyet Müdürlüğü gibi birçok birim kurduğu WhatsApp ihbar hattı ile 7/24 kolay ulaşılabilir bir hale geldi. Bu sayede hızlı ve kolay bir iletişim ağı olarak kabul edilen whatsApp üzerinden yardım talebinde bulunan vatandaşların sorunlarına anında geri dönüş sağlanabilecek.

WHATSAPP ÜZERİNDEN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Ankara Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu ile mücadele kapsamında Ankara Valiliğinin desteğiyle hayata geçirilen proje sayesinde "WhatsApp ihbar hattı" kuruldu. Bu hat üzerinden 24 saat hizmet veriyor. Vatandaşlar, "0552 155 06 06" numaralı hatta uyuşturucu satışı, kullanımı ve dağıtımı gibi tanık oldukları her konuyu "WhatsApp" uygulaması üzerinden ihbar, sesli mesaj, fotoğraf, video ve konum olarak ulaştırabiliyor.

İhbarların içeriği ve ihbarcıların kimliklerinin gizli kalacağını belirten yetkililer, "Hattımızı 24 saat esasına göre takip edecek olan personelimiz, aldığı ihbarın içeriğini anında ekiplerimize iletecek, sonrasında ekiplerimiz olaya müdahale edecek. Hiçbir ihbarcının kimliği veya verdiği bilgi üçüncü şahıslar ile paylaşılmayacak." şeklinde açıklama yaptı.

Uygulamanın duyurulması için otobüs, metro, durak, kamu kuruluşları, bankalar ve AVM'lere asılacak afişlerde, "Tanık olduğunuz uyuşturucu satışı, kullanımı ve dağıtımı gibi durumları anında sesli, görüntülü veya yazılı olarak bize bildirebilir, konum fotoğraf ve video gönderebilirsiniz. Kimliğiniz kesinlikle gizli tutulacaktır." ve "Çocuklarımızın Geleceği İçin Hep Birlikte Uyuşturucu İle Mücadeleye Var Mısınız?" ifadelerine yer verildi.

WHATSAP’TAN AL HABERİ

Son dönemin en önemli iletişim araçlarından bir tanesi haline gelen whatsApp birçok faydalı işe imkan sunuyor. Birçok iş yerinde çalışanların haberleşme aracı haline dönen whatsApp herkese en kolay şekilde ulaşmayı sağlıyor. Bunun yanında alınan kararların hızlı bir şeklide duyurulmasına ve anında dönüt alınmasına imkan sağlıyor. 
Keçiören’de Osman Hamdibey İlkokulu velileri kurdukları whatsApp grubu ile iletişime geçiyorlar.

Gurup üzerinden öğretmenin verdiği ödevler dahil birçok gelişmeyi buradan birbirleri ile paylaşıyorlar. Velilerin memnun olduğu bu uygulama ile okulda yaşananlardan herkesin haberdar olması sağlanıyor.  Velilerin iletişim kurduğu whatsApp grubu üzerinden birçok sorunu çözüme kavuşturulurken insanlar arasındaki samimiyetin gelişmesine de katkı sağlıyor.

HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.