Vatandaş durakta EGO sınıfta kaldı: Yetersiz hat çilesi sürüyor

Vatandaş durakta EGO sınıfta kaldı: Yetersiz hat çilesi sürüyor

Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi Mahalleleri’nde yaşayan 18 bin 851 kişiye sadece bir otobüs hattının hizmet veriyor olması vatandaşları mağdur ediyor. Dolu gelen otobüslere binemeyen vatandaşlar, 1 saat toplu taşıma bekliyor.

Mamak’ın Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallelerinde yaşayan 18 bin 851 kişi, tek bir otobüs hattına bağımlı olarak ulaşım sağlıyor. Mahallelere sadece 343 numaralı otobüs hizmet veriyor ve bu otobüsler sabah, öğle ve akşam saatlerinde genellikle dolu geliyor. Vatandaşlar dolu otobüslere binemeyip yaklaşık 1 saat beklemek zorunda kalıyor. Mamak Belediyesine kadar çeşitli alternatif otobüslerle gelebilen vatandaşlar bu mahallelere ulaşım sağlayabilmek için tek bir otobüs hattının gelmesini bekliyor. Mahalle sakinleri, bu durumun büyük bir mağduriyet yarattığını belirterek, EGO yetkililerinden yeni bir otobüs hattı oluşturulmasını talep ediyor.

guzergah.jpg

3 MAHALLE TEK OTOBÜS

Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallelerinde yaşayan toplam 18 bin 851 kişi, tek bir otobüs hattına bağımlı olarak ulaşım sağlamaya çalışıyor. Bu mahallelerdeki vatandaşlar, Mamak Belediyesi önüne kadar alternatifli otobüs seçenekleriyle rahatça ulaşabilirken, birbirine yakın bu üç mahalleye ulaşmak için tek bir otobüs hattını beklemek zorunda kalıyor. Mamak Belediyesi önüne birden fazla otobüs giderken, bu mahallelere sadece 343 numaralı otobüs gidiyor. Sabah, öğle ve akşam özellikle belirli saatlerde otobüsler dolu geliyor. Dolu otobüslere binemeyen vatandaşlar diğer otobüsü bekliyor ve yaklaşık 1 saat otobüs beklemiş oluyor.

otobus.jpg

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Çeşitli noktalarda otobüs bekleyen vatandaşlar, dolu gelen otobüslere binemeyip bir sonraki otobüsü beklemek zorunda kalıyor. Bu bekleme süresi de yaklaşık 1 saati bulabiliyor. Bu durum, özellikle işe ve okula gitmek isteyen mahalle sakinleri için büyük bir zaman kaybı ve mağduriyet yaratıyor. Bir vatandaş konu ile ilgili, “Her yere yazdım hiçbir sonuç alamadım. Otobüs ya dolu geliyor ya da geç. Belirli bir saatten sonra otobüs dolu gelir de binemezsen yandın, yaklaşık 1 saat bekliyorsun. TOKİ ile birlikte yeni yerleşim yerlerinin yapılması ve nüfusun artmasıyla birlikte toplu taşımada yoğunluk yaşanıyor. Artık bir yerden bir yere giderken yoldan çok otobüs beklemesi sürüyor” diye konuştu.

otobus-001.jpg

TEK HAT YETMİYOR

Mahalle sakinleri, koskoca mahallelere tek ulaşım hattının olmasından dolayı şikayetçi. Daha iyi bir ulaşım hizmeti talep eden vatandaşlar, yetkililerden yeni bir otobüs hattı oluşturulmasını istiyor. Mahalle sakinleri, oluşturulmasını istedikleri yeni otobüs hattı ile birlikte otobüs seferlerinin artması ve dolu gelme şansının azalmasını bekliyor. Bu taleplerini EGO Genel Müdürlüğü yetkililerine defalarca ilettiklerini ifade eden mahalle sakinleri, sorunun en kısa sürede çözülmesini istiyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.