Vatandaş SEVİNÇLİ

Vatandaş SEVİNÇLİ

Yaklaşık 10 yıl süren ODTÜ Yolu’ndaki gecekondu muamması geçtiğimiz aylarda sonuçlanmıştı.

İlk defa Habervaktim tarafından ‘ODTÜ Yolu Gecekonduya Takıldı’ başlığıyla gündeme getirilen ODTÜ Yolu’ndaki gecekondu engeline geçtiğimiz aylarda yapılan operasyonla çözüm bulunmuştu. 1 aydan fazladır aktif olarak hizmette olan 1071 Malazgirt Bulvarı hakkında mahalle sakinleri ve Başkent Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Aşağı Öveçler Mahallesi Muhtarı Behçet Uyanık ile görüştük. Yaklaşık 10 yıldır yolun açılmasını beklediklerini söyleyen Behçet Uyanık, kangrene olan bir sorun çözüldü diyerek mahallelinin sevincini dile getirdi. 

BÜTÜN SOKAKLARDA TRAFİK OLUYORDU
O bölgede bulunan bütün vatandaşların yolun açılmaması nedeniyle sıkıntı çektiğini hatırlatan Behçet Uyanık, “Yaklaşık 10 yıldır bekleyen, kangrene olan bir sorundu. Bu yolun açılmasıyla birlikte bölge trafiğinde ciddi bir rahatlama oldu. Yapılan hizmetten dolayı mahalle sakinleri mutlu, yolun açılması hepimiz için güzel oldu. Yol açılmadan önce mahallemizin bütün sokaklarında trafik yoğunluğu vardı. Dikmen tarafından gelenler ayrı bir sorun yaşıyordu, Konya Yolu’ndan gelenler ayrı bir sorun yaşıyordu. Trafik saatlerinde özellikle bizim mahallemiz kitleniyordu, tam bir keşmekeş haline dönmüştü buradaki sorun” diye konuştu.

OHAL OLMASA YOL AÇILMAYACAKTI
Yolun açılmasında olağan üstü halin büyük etkisi olduğunu söyleyen Uyanık, Ankara Valisi Ercan Topaca’nın direk talimat verdiğini belirterek, “Yolu bilmeyenler devamı var sanarak çok hızlı geliyorlardı, böyle çok ölümlü vaka yaşadık. Yolun bu kadar uzamasının en büyük nedeni yargı, olağan üstü hal olmasaydı bu yol belki bu günde açılmayacaktı. Direk Vali Beyin talimatıyla Büyükşehir bu yolu açabildi yoksa daha önceden 10 yıldır niye beklensin. Gecekondunun sahibi sürekli yargıya gidiyordu ve durdurma kararı alıyordu ifadelerini kullandı.

OMUZLARIMIZDAKİ YÜK KALKTI
Bölge sakinlerinden emlakçılık yapan Hasan Beyazıt ise yolun açılmasının bölgede yaşayan vatandaşlara büyük faydası olduğunu belirterek “Yol yapılmadan önce burada kaç tane kaza gerçekleşti sayısını unuttuk. Yolun açılmasıyla birlikte büyük bir yük vatandaşın omzundan kalktı. Gecekondu nedeniyle buradaki emlak piyasası da çok büyük etkilendi. 7-8 yıldır ev fiyatlarında doğru düzgün artış olmadı yol kapalı diye. Ama şimdi yolun açılmasıyla birlikte ev fiyatlarının da yükselmesini bekliyoruz. Artık burada bir araç yığılması olmuyor, önceden yol olmadığı için burada araç yığılması oluyordu. Yolun başından itibaren sadece bu gecekondunun olduğu bölgede ışık var. Yol her zaman bize fayda sağlar, bu hizmeti yapanlardan Allah razı olsun” dedi.   

FEN İŞLERİ DAİRESİ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTI
1071 Malazgirt Bulvarı’nın Dikmen’e bağlanmasını engelleyen gecekondunun yıkılmasının ardından yol yapım çalışmaları geçtiğimiz ay tamamlanarak Malazgirt Bulvarı’nı Dikmene bağlayan 3+3 şeritli yol açıldı. Gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri yol ve asfalt çalışmasını tamamlamasıyla birlikte uzun süredir bölgede açılması beklenen 1071 Malazgirt Bulvarı hizmete açılalı bir aydan fazla oldu. Uzun yıllar boyunca bölgede trafik akışını engelleyen ve yoğun trafik sorununa neden olan gecekondunun yıkılmasıyla birlikte Malazgirt Bulvarı ile Dikmen-Çankaya yönüne yapılan bağlantı yolunun trafiğe açılmasıyla bölgedeki sorun da çözüme kavuşmuş oldu.

KARŞIDAN KARŞIYA GEÇME RAHATLIĞI
Bölge trafiğinin rahatlamasında büyük bir kolaylık sağlayacak olan yeni bağlantı yolu, 590 metre uzunluğunda ve 35 metre genişliğinde, 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere toplam 6 şerit olarak hizmet verecek. Bağlantı yolunda refüje bariyerler yerleştirilirken, aydınlatma çalışmaları da devam ediyor. Ayrıca daha önce gecekondunun olduğu bölgeye yayaların karşıdan karşı geçmesi için trafik ışıkları kondu. Vatandaşlar karşıdan karşıya geçmek istediklerinde ışıklarda bulunan butona basarak rahatça yoldan geçebiliyor. Muhabirimizde sonradan eklenen bu hizmeti denedi ve rahatça karşıdan karşıya geçti.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.