Vazelin yenir mi? Hayatta kalmak için vazelin yedi?
Vazelin yenir mi? Hayatta kalmak için vazelin yedi?
Depremlerin ardından Aktaş Apartmanı'nda Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği (BAKUT), Adapazarı Belediyesi personeli ve Bursa Gürsu Arama Kurtarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmada enkaz altından ses alınması sonrası Muharrem ve eşi Hidayet Polat ile iletişim kuruldu.
Ekiplerin çalışması sonucu önce Muharrem Polat, ardından eşi Hidayet Polat ekiplerin desteğiyle çıkarıldı.
Enkaz altındaki 2 çocuklarının hayatını kaybettiğini, kucaklarındaki 6 aylık bebeklerini de hayatta tutmak için çok uğraştıklarını dile getiren Polat, şunları kaydetti:
"Enkaz altında hiçbir şey yemedik. Sadece vazelin buldum, biraz vazelin yedik. Tabii sıkıntı yaşatır mı bilmiyorum ağzımız bayağı bir kapanmıştı. Bir yemek kaşığı kadar kendi imkanımızla erittik, orada beklettik onu da içemedik zaten tekrardan tükürdük. 6 aylık oğlum Muhammet Alparslan vardı, onu ağzımdan çıkarttığım tükürükle beslemeye çalışıyordum, eşimin artık sütü gelmiyordu. Enkazın altında 5. gün artık Muhammet Alparslan dayanamadı, ben nabzına baktım, kalbini dinledim sabah vefat etti."
Vazelin Nedir?
Keşfi 1859 yıllarına uzanan vazelin yüz yıllardır kullanılan nemlendirici ve bakım ürünüdür. Vazelin, New Yorklu kimyager Robert A. Chesebrough tarafından 1859 yılında keşfedilmiştir. Robert A. Chesebrough, petrol kuyularında gezerken parafine benzeyen bir maddenin ayağına yapıştığını fark eder. Bu maddeyi incelemeye koyulan Robert A. Chesebrough, ayağına yapışan bu maddenin ayağındaki yaralara ve kesiklere iyi geldiğini fark eder ve bu maddeyi laboratuvarda incelemeye başlar.
Herkesin evinde bulunan yoğun krem şeklindeki vazelin petrol yan ürünü olarak üretilmiş ve piyasaya sürülmüştür. İçeriğinde petrol kelimesinin geçmesinden midir bilinmez ama vazelinin cilt bakımında kullanılması her daim tartışmalı bir konu olmuştur. Pek çok kişi tarafından kullanılan vazelinin yoğun nemlendirici özelliğiyle yara ve çatlakların tedavisinde etkili olduğu gözler önüne serilmiştir.
VAZELİNİN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?
-Vazelin cildi yoğun bir şekilde nemlendirir. Cilt kuruluğunu önler ve pul pul dökülmesini engeller.
-Ciltte oluşan kesik ve yara izlerinde oldukça etkilidir. Özellikle kurumuş yaraların üzerinde vazelin sürerek iyileşme sürecinin rahat ve hızlı bir şekilde geçmesini sağlayabilirsiniz.
-Suda çözünmeyen yapısı ile vazelini güneşten korunmak için de kullanabilirsiniz. Aynı zamanda güneş yanıklarının iyileşmesi için vazelin etkili olur.
-Gözaltı morlukları, diz ve dirsek kararmaları gibi cildin koyulaşan bölgelerinde rengin açılması için vazelin kullanabilirsiniz.
-Kanamayı durdur ve onarıcı etkisi ile cildi besler.
-Havaların ısınması ile meydan gelen pişik gibi cilt tahrişleri vazelin ile sağlıklı bir şekilde giderilebilir.
-Besleyici ve nemlendirici krem olma özelliğiyle vazelin göz çevresi bakımında da faydalıdır. Özellikle kaz ayakları ve göz çevresi kırışıklıklarının giderilmesini sağlar.
-Vücutta oluşan çatlaklar vazelin ile giderilir.
-Vazelinin sivilce ve akne sorunlarını yok etme konusunda etkili olduğunu belirtmek gerekir. Ancak vazelinin yoğun ve yağlı yapısının gözenekleri tıkamaması için eriterek yüze sürülmelidir. -Aynı zamanda vazelinin yüz için kullanılan miktarının çok iyi ayarlanması da gerekir.
-Yüzünüzdeki makyajı vazelin sayesinde hiç acıtmadan kolayca temizleyebilirsiniz.
-Gün içerisinde dağılan veya karışık görünen kaşlarınızı vazelin ile düzelterek sabitleyebilirsiniz.
-Kurumuş, çatlamış dudaklarınızı vazelin ile nemlendirerek daha parlak bir görünüm elde edebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.