Veysel Tiryaki 13. Mahalle Camisini dualarla açtı

Veysel Tiryaki 13. Mahalle Camisini dualarla açtı

Gülpınar Mahallesi’nde Hz. Hacer Cami’yi ibadete açan Başkan Tiryaki, “Okul, kütüphane, cami, sağlık merkezi, kültür merkezi, park, karakol ve daha birçok kamu binalarını yapmaya devam edeceğiz, yeter ki sizler dua edin’’ dedi.

Altındağ Gülpınar Mahallesi’ne inşa edilen ve dün yapılan törenle açılışı gerçekleştirilen camiye Hz. Hacer Camisi adı verildi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin öncülüğünde yapılan açılışa Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Ankara Vali yardımcısı Recep Erkılınç ile birçok siyasi katıldı.

Bugün tarihe bir not düşüldü

Programın açılış konuşmasını yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki katılımlarından dolayı başta Altındağlı kadınlar olmak üzere konuklara teşekkürlerini sundu. Altındağ Belediyesi’nin kendi asli görevlerinin dışında bazı kamu hizmetlerini de yerine getirdiğini belirterek sözlerine başlayan Tiryaki, gerçekleştirilen açılışlarla tarihe bir not düşüldüğünü ifade etti.

“Altındağ’ın bugünlere geleceğine kimse inanmazdı”

Yapılan mütevazı törenlerle birlikte açılan tesislerden gelecek nesillerin faydalanacağını belirten Tiryaki, açılan Hz. Hacer Camisi’nde gençlerin ve çocukların dinimizi öğreneceğini belirtti. Başkan Tiryaki 10 yıl öncesine gönderme yaparak, Altındağ’ın bugünlere geleceğine kimsenin inanmadığını ama kendilerinin zoru başararak Altındağ’a yeni çehre kazandırdıklarını modern, yaşanılabilir bir kent haline geldiğini belirtti.

Yapılan hizmetler dualar sayesinde

Vatandaşın ihtiyacı olan tesisleri yaptıklarını belirten Tiryaki, yapılan tesislerin Belediye’nin imkânları ile yaptıklarını dile getirerek 50 yıldır yapılamayanı yaptıklarını söyledi. Bütün bu yapılan hizmetlerin Altındağlıların duası ile olduğunu vurgulayan Tiryaki, yapılan bu dualarında kabul edildiğini ifade etti. 50 bin gecekondu yıktıklarını belirterek bunun ağzı dualı insanların sayesinde olduğunu söyledi. 

Cami ve okul yapmak yasaktı

Şimdiye kadar açılan 13. Cami olan Hz. Hacer Camisi’ne işaret ederek “İlk camimizi yapmak istediğimizde belediyenin cami yapması yasak dediler. Başka bir gün okul yapmak istedik ona da yasak dediler. Ama Allah yolumuzu açtı kanun değişti. Cami ve okul yapmak da serbest oldu.” dedi. Genç nesilde uyuşturucu kullanımına da değinen Tiryaki, çocuklarımızı bunlardan kurtarmamız gerektiğini hiçbir çocuğun uyuşturucu, alkol gibi zararlı alışkanlıklar edinmemesi ve çocuklarımızın ahlakının düzgün olması için uğraştıklarını belirtti. 

Türkiye’de borcu olmayan tek belediye

Türkiye’de borcu olmayan tek belediyenin Altındağ Belediyesi olduğunun altını çizen Tiryaki, “Okul, kütüphane, cami, sağlık merkezi, kültür merkezi, park, karakol ve daha birçok kamu binalarını yapmaya devam edeceğiz, yeter ki sizler dua edin.  Geçmiş yılların eksiğini gidereceğiz. 30 tane okul yapılıyor. 4-5 tanesinin inşaatı başladı. Bu okullardaki sınıflar ise 40 kişilik değil 15 kişilik sınıflar olacak. Bu sınıflarda iyi yetişecek ve geleceğimizi inşa edecek pırıl pırıl gençler yetişecektir.” dedi.

Camilerin altında dükkân olamaz

Büyük sanatçılar getirip büyük törenler yapmadıklarını belirten Tiryaki vatandaşların katılımın yoğun olmasının mütevazı törenin değerine değer kattığını ve katılan her vatandaşın attığı her adıma sevap verilmesini niyaz etti. Yapılan camilerde dikkat edilen önemli huşuları sıralayan Tiryaki, “Camiler Allah’ın evidir. Camilerin altında dükkân olmaz. Camiler pırıl pırıl olmalı ve abdesthaneler tertemiz olmalıdır. Geçmiş dönemlerde yapıldığı gibi cami altlarına marketler, dükkânlar olmayacak. Çünkü yeryüzünde mescitler Allah’ın evidir.” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.