X artık paralı olacak

X artık paralı olacak

X eski adıyla Twitter, temel özellikleri kullanabilmek için yıllık 1 dolar para alacağını duyurdu. İlk olarak iki ülkede test edilecek sistemde, abone olmayan yeni kullanıcılar yalnızca gönderileri okuyabilecek.

X eski adıyla Twitter, abonelik sistemine geçeceğini duyurdu. "Not A Bot" isimli yeni bir abonelik modelinin ilk olarak iki ülkede test edileceği belirtildi. Yeni sistemde, abone olmayan yeni kullanıcılar sadece gönderileri okuyabilecek, videoları izleyebilecek ve hesapları takibe alabilecek.

Reuters'ın haberine göre, iki ülkedeki yeni kullanıcılara yönelik "Not A Bot" isimli yeni abonelik modeli sunuldu. Kullanıcılar, gönderileri beğenmek, yeniden paylaşmak veya diğer hesapların gönderilerini alıntılamaları ve yer imlerine eklemeleri için ücret ödeyecek.

ÜCRET ÜLKELERE GÖRE DEĞİŞEBİLİR

Yeni abonelik sisteminin bot ve spamla mücadele etmek için getirildiğini belirten X şirketi, ücretin döviz kuruna bağlı olarak ülkeden ülkeye göre değişebileceğini aktardı.

X'in destek hesabı, yaptığı paylaşımda, "Not A Bot" programının kar amacı gütmediğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Bugünden itibaren Yeni Zelanda ve Filipinler'de yeni bir programı (Not A Bot) test ediyoruz. Yeni, doğrulanmamış hesapların gönderi paylaşabilmeleri ve diğer gönderilerle etkileşime geçebilmeleri için yıllık 1 dolarlık aboneliğe kaydolmaları gerekecek. Bu test kapsamında mevcut kullanıcılar etkilenmeyecektir.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.