X sevdası pahalıya patladı: Twitter'ın milyarları buhar oldu

X sevdası pahalıya patladı: Twitter'ın milyarları buhar oldu

Twitter'ı satın aldıktan sonra adını "X" olarak değiştiren Elon Musk'ın hamleleri pahalıya patladı. Şirketin değerinin yüzde 55 düşmesiyle milyarlar buhar oldu.

Tasla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk tarafından 44 milyar dolar karşılığında alınan Twitter, gündemden düşmüyor. Platformun adını X olarak değiştiren Musk'ın şirketi yüzde 55 değer kaybetti. İşte detaylar...

Dünyaca ünlü teknoloji sitesi The Verge tarafından açığa çıkarılan şirket içi belgelere göre, X çalışanlarına şirkette 19 milyar Dolar veya hisse başına 45 Dolar değerinde hisse senedi verildi. Bu fiyat, Musk'ın 44 milyar ödediği satın alma fiyatına göre yüzde 55'lik indirime işaret ediyor.

Şirket içi belgelere göre şu ifadelere yer verildi:

"Hisse başına adil piyasa değeri, geçerli vergi kurallarına uygun olacak şekilde bir dizi faktöre dayalı olarak Yönetim Kurulu tarafından belirlenir." Bu noktada, X'in başkanının Musk olduğunu ve henüz resmi bir kurul oluşturmadığını belirtelim.

DEĞERİ 19 MİLYAR DOLAR

Amerikan iş dünyası dergisi Fortune, X'in artık kendisi için 19 milyar Dolar değer biçtiğini yazmıştı. Büyük yatırımcılarından biri olan Fidelity, X'in değerinin satıştan bu yana yüzde 65 düştüğünü ileri sürüyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.