Yağmalanıyor

Yağmalanıyor

Cebeci’de bulunan ve kamuya ait bir lojman olduğu bilinen 4 katlı metruk bina hırsızlar tarafından yağmalanıyor. Binayı talan eden hırsızlar çevredeki vatandaşları tedirgin ediyor. 

Cebeci Aydoğmuş sokakta bulunan Özelleştirme İdaresi lojmanı olarak bilinen 4 katlı bina son zamanlarda gayri meşru işlere ev sahipliği yapıyor. Bu durumdan rahatsız olan çevre sakinleri yaşadıkları tedirginliği Habervaktim muhabirlerine anlattı. Binada bulunan kullanılabilecek haldeki bütün eşyaların hırsızlar tarafından çalındığını belirten vatandaşlar gerekli önlemlerin alınmadığından şikayet ediyor.

Madde bağımlılarının da bu binayı mesken tuttuğunu söyleyen mahalle sakinleri buradan geçerken tedirginlik yaşadıklarını ve kendilerini güvende hissetmediklerini dile getiriyorlar. Mahallenin emniyeti için gerekli önlemlerin alınmasını isteyen vatandaşlar yetkililerden yardım bekliyor.

YANGIN ÇIKARACAKLARDI
Önceden kamuya ait bir lojman olarak kullanıldığı bilinen bina boş kaldıktan sonra hırsızların uğrak yeri haline döndü diyen bir vatandaş, “Bina boş kalınca buraya hırsızlar gelmeye başladı. İçeride ne var ne yok çaldılar. Kamyonlarla malzeme götürdüler, burada birçok insan şahittir bu duruma” şeklinde konuştu. Hırsızların varlığından rahatsız olan mahalleli kendini güvende hissetmiyor.

Binadaki elektirik kablolarına kadar çalındığını söyleyen kişi yaşadığı tedirginliği şu şekilde özetledi: “Hırsızlar bütün malzemeleri götürdükten sonra binadaki elektirik kablolarına da göz diktiler. Kabloları eritip çaldılar. Etrafı yanmış kablo kokuları sardı. Biz tedirgin olduk. Yangın çıkar korkusuna kapıldık” dedi. Bu durumu emniyet kuvvetlerine defalarca şikayet ettiklerini söyleyen çevre sakinleri hırsızların her defasında kaçmayı başardıklarını belirtti. 

VATANDAŞ TEDİRGİN
Cebeci Aydoğmuş sokakta yer alan metruk haldeki kamu lojmanı madde bağımlılarının mekanı haline döndü. Bu durum mahalleliyi tedirgin ediyor. Metruk binada yaşananları muhabirimize anlata bir vatandaş, “ Evsizler, ne idiği belirsiz kişiler buraya geliyor. İçeride madde kullanıyorlar, içki içiyorlar.

Biz çocuklarımız için tedirgin oluyoruz. Gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını istiyoruz” dedi. Buradan geçerken korku yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar Cebeci’de yaklaşık iki yıldır boş halde bulunan bu binaya gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını talep ediyorlar. 
 

HABERVAKTİM /  HAKAN ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.