Yeni Anayasa’ya: “EVET” Kaosa:  “HAYIR”

Yeni Anayasa’ya: “EVET” Kaosa:  “HAYIR”

İç Anadolu Birliği Genel Başkanı İsmet Taş, Meclis’ten geçen anayasa değişikliğinin oylanacağı referandumda tavırlarının “evet” olacağını ilan ederken, “kaosa ise hayır” dedi. 

İç Anadolu Birliği(İÇAN) Genel Başkanı İsmet Taş, gündemdeki konuları gazetemize değerlendirdi. Taş’ın ana mesajı anayasa değişikliğiyle ilgili oldu. İÇAN Başkanı İsmet Taş, Meclis’ten geçen anayasa değişikliğinin oylanacağı referandumda tavırlarının “evet” olacağını ilan ederken, “kaosa ise hayır” dedi.
Bazı mihrakların referandum sürecini fırsata dönüştürerek milleti birbirine düşürmeye çalıştığını ifade eden İÇAN Başkanı Taş, kışkırtıcı söylemlerden uzak durulmasını, kendimiz gibi düşünmeyen insanlara karşı saygı göstermemiz gerektiğini söyledi. 

-Sayın Başkan, geride bıraktığımız haftayla ilgili neler söyleyeceksiniz? Sözce öne çıkan konular nelerdir?
Bu hafta söylenmesi, konuşulması gereken o kadar çok mesele vardı ki,   olayları takip etmekte güçlük çektik.  Hızla değişen gündem, ne zaman ne olacağı belli olmayan karmaşık olaylar.  
-Örnekleyecek olursak, hangilerinden söz edilebilir? 
Örneğin, Fetö’nün  ABD’de malikane alışı. ( İade edilmesi gündemde iken, neden böyle bir şey yaptı?)
Fetö’nün,  Trump’a gönderdiği mektupla tehdit etmesi, FBI ve CIA ye hizmet ettiğini itiraf etmesi. (Ne anlama geliyor?)

Nato’da görevli asker elbisesi giymiş fetöcü teröristlerin Almanya’dan sığınma talebinde bulunması. (Almanya’nın teröristleri, darbecileri koruyup kollayan ülke olduğunun alenileşmiş olması.)
Yunanistan’a kaçan darbecilerin iade talebinin reddedilmesi.(Darbe yanlısı, teröristi koruyan ülke Yunanistan.)
Genelkurmay Başkanımız ve Kuvvet Komutanlarımızın, “Kardak” adalarını ziyareti. (Ne anlama geliyor, nasıl anlamalıyız?)

Hollanda Başbakanından Müslümanlara; “ülkeyi terk edin” mesajı. (Avrupa da neler  Oluyor.? İslam düşmanlığında yeni bir safhamı?)

Astana Bildirgesi.  (Ateşkesin ardından kalıcı barış gelebilir mi?)
Kıbrıs müzakereleri. (Müzakerelerde gelinen son nokta)
Sayın Kılıçtaroğlunun, Anayasa değişikliğinin İslam’a aykırı bulması. (Nasıl yani !?)
Rıdvan Dilmen’in EVET kampanyası başlatması. (Ortalık niye karıştı?)
Meltem Cumbul’un HAYIR demesinin normal karşılanması. (İkiyüzlülük değil mi ?)
CHP Milletvekili, Eren Erdem’in, Rıdvan’a,  “Neyi savunduğunu bilmiyor, futbolcu bozuntusu,  satılmışlar, Cumhuriyeti yıkmak için kampanya başlatan güruh, trol, alayınız hainsiniz” sözü. (Ne yapmaya çalışıyor, hangi maksatla böyle bir beyanat verdi? Yemin etmiş bir vekil böylemi konuşmalı?)
Partilerin kamplaşması.  (Neyin ifadesi?)
Sözcü Gazetenin, “EVET” diyenlere hakaret etmesi. (Medyanın görevi bu mu?)
KCK’nın Yürütme Konseyi Üyesi ve PKK’nın Avrupa Sorumlusu, Rıza Altun’nun sesli Anayasa değişikliğine, “HAYIR”  videosu. (Ne anlama geliyor?)

-Gündem hayli yoğun?..
Hepsi birbirinden önemli bu başlıkları mercek altına alarak gerçekler ışığında incelemeyi düşünmüş, cevaplar aramaya çalışacaktık. Ancak, Ülkemizin bir köşesinde,  (neresi olduğu değil, olayın olduğu önemli) Anayasa değişikliğine, “EVET” veya “HAYIR” diyenlerin çatıştıkları haberi geldi. On yaralının,  On iki gözaltının olduğu olay, bütün bu son derece önemli başlıkları geri plana attı. Bir önceki yazımızla şöyle bir ifade kullanmıştık, “Bizim bir canımız, bütün Anayasa değişikliğinden çok daha önemlidir” demiştik.  Görünen o ki, Allah korusun, daha birçok canların yanacağı, kanların akacağı, ölümlerin olma ihtimalinin olacağıdır. 
-Bu noktada yapılması gereken nedir sizce?
O halde acilen, hemen, şimdi tedbir alınmalı, bu konuda kırmızı alarm verilmelidir. Yukarıda ki başlıklara baktığımızda, bazı siyasilerimiz ve partilerimizin, bazı gazetelerimizin bu şiddeti ve kaos ortamını körüklediği görülmekte. Evet, ortalıkta vatan hainleri dolaşıyor, satılmışlar, soysuzlar kol geziyor.  Şerefsiz ve alçaklar sahadalar. Kiralık ajanlar fırsat kolluyor.

KİM BU SOYSUZLAR?
-Kim bunlar, biraz açar mısınız?
Aramızdaki demokratik farklılıkları körükleyip, kaos ortamından nemalananlar.  Söylemlerini hakaret, küfür, saldırı ve şiddet üzerine kurup, Türkiye’de iç karışıklık yaratmak isteyenler. İnsanların tercihlerine saygı göstermeyip, vatan hainliği ile suçlayanlar. Demokrasi düşmanları. İnanmadığı değer yargılarına, inandım diyen ikiyüzlü riyakâr sahtekâr insanlar. 

-Neler yapıyor bunlar?
Bunlar ve yandaşları sahadalar. İnanılmaz bir şekilde algı operasyonları yürütüyorlar. Demokrasi havarisi gözüküp, demokrasi düşmanlığı yapıyor,  hak, hukuk tan bahsedip, hak ve hukuku katlediyorlar.  İnsan hakları, özgürlükten ve hürriyetten bahsedip, insana hayat hakkı tanımıyorlar. Özgür düşünceden bahsedip, kendisine uymayan, kendisi gibi düşünmeyeni vatan haini, satılmışlar olarak ilan ediyorlar. Vesselam, kaos, kargaşa, ayrımcılık, iç çatışma, halkı kin ve nefret düşmanlığına sürükleme gibi her türlü eylemin oluşması için ellerinden geleni değil,  gelmeyeni de yapmaya çalışan, provokatörler,  beyni ve midesi emperyal güçlere bağlı ajanlar, Millet düşmanlarıdır.  

OYUNA DİKKAT!
-Vatanını milletini seven insanlar bunların oyununa düşer mi? Bu konuda bir endişeniz var mı? Millete bir çağrınız var mı?
Aklı başında, ilim, irfan sahibi, vatanını, bayrağı, milli ve manevi değerlerini her şeyin üstünde gören bu Milletin gerçek evlatları, bu oyuna gelmeyecek, bu tuzağa düşmeyeceklerdir. 

-Neler yapmalı bu noktada? 
Bunun için de; her türlü kışkırtıcı söylemlerden uzak durmalıyız. Bizim gibi düşünmeyen insanlara karşı saygı göstermeliyiz. Asla onları hiçbir şeyle suçlamamalıyız.  Bizim gibi düşünmeyenlere karşı yönelik her türlü hakaret ve şiddet unsurlarına herkesten evvel biz karşı çıkmalıyız. Sonu şiddete varan hiçbir tartışmaya izin vermemeliyiz, İçinde olmamalıyız.  “Senin düşüncen yanlış, sen hainsin, sen satılmışsın”  vs. gibi söylemler yerine, “Ben böyle düşünüyorum” söylemini geliştirmeliyiz.  Düşüncemizi sağlam temellere oturtturmalıyız.  Neye, “EVET” veya neye, “HAYIR” dediğimizi çok iyi bilmeliyiz. Şuurlu ve bilinçli bir şekilde düşüncemizi ortaya koymalıyız. Bu, bu vatanın birlik ve beraberliğine, ülkemizin bütünlüğüne, milletimizin birlik ve dirliğine inanan istisnasız herkesin görevidir. 

-Ana gündem maddesi şimdiden referandum ve önümüzdeki 2 ay boyunca devam edecek. Son olarak neler söylemek istersiniz? 
Huzur içinde bir referandum süreci yaşamak aklıselim insanların mücadeleleri ile mümkün olacaktır. Bütün vatandaşlarımızı, vatanımızın ve milletimizin selameti için özellikle bu dönemde hassas olmaya, sorumlu davranmaya davet ediyorum. 

AHMET ERDEM - HABERVAKTIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.