Yeni serinin kamera dizilimi ortaya çıktı: Görenler beğenmedi

Yeni serinin kamera dizilimi ortaya çıktı: Görenler beğenmedi

Amerika’nın dev şirketi Apple, iPhone 16 serisiyle birlikte akıllı telefonlarında önemli bir tasarım değişikliğine gitti. Yeni tasarım, bazılarını heyecanlandırdı, kimileri ise hiç beğenmedi. İşte detaylar…

Apple, teknoloji dünyasını sarsmaya hazırlanıyor. iPhone 16 serisiyle birlikte, uzun yıllardır alışık olduğumuz yatay veya dikdörtgen kamera konumlandırmasından vazgeçerek önemli bir tasarım değişikliğine gitmeye karar verdi. Yeni sızan fotoğraflar, iPhone 16'nın dikey kamera düzenine sahip olacağını ortaya koydu.

haber1-003.jpg

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

Apple, iPhone 12 serisinden bu yana ilk kez dikey olarak konumlandırılmış kameralar kullanacak. Bu tasarım değişikliği, Pro ve düz modeller arasındaki görsel farkı artırarak dikkat çekecek. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, iPhone 16'nın kamera modülünü detaylı bir şekilde gözler önüne seriyor ve daha önce sızdırılan teknik çizim görselleriyle uyumluluk gösteriyor.

haber2-002.jpg

GALAXY SERİSİNE BENZER DİZİLİM

Uzun yıllardır devam eden yatay veya dikdörtgen kamera konumlandırmasının kırılmasıyla birlikte, Apple'ın yeni tasarımı, kullanıcılara artırılmış gerçeklik özellikleri ve Uzamsal Video gibi yenilikçi özellikleri sunma potansiyeli taşıyor. Analistler, dikey kamera düzeninin bu özellikleri kolaylaştıracağını ve Apple'ın Samsung Galaxy serisindeki kamera tasarımına benzer bir adım attığını öne sürüyor.

Apple'ın bu radikal tasarım değişikliği, teknoloji tutkunları arasında heyecan yaratırken, kimileri tarafından ise beğenilmedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.