Yerli üreticide potansiyel var

Yerli üreticide potansiyel var

EMSİAD Başkan Yardımcısı M. Nevzat Güven, yerli otomobil için yatırım yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Elektrik Malzemeleri Satıcıları İşadamları Derneği (EMSİAD) Başkan Yardımcısı M. Nevzat Güven, yerli otomobil üretiminin ülke açısından son derece önemli olduğunu belirterek, bu süreçte kendilerinin de bu işe destek olacaklarını kaydetti. Yerli otomobilin elektrikli olmasından yana olduklarını belirten Güven, yerli üreticide potansiyel olduğunu söyledi. 

Milli sorumluluk olarak görüyoruz

Yerli otomobili “milli sorumluluk” olarak gördüklerini belirten Güven, yerli otomobil tasarımının önemli olduğunu söyledi. Güven, “Yerli otomobilin nasıl üretileceğinin kesinleşmesi gerekli. Ona göre şirketler ve yan sanayi önlerini görebilir, yatırım ona göre yapılır. Biz yerli otomobilin elektrikli olmasından yanayız.” şeklinde konuştu.

Yeni endüstri kolları oluşturacak

Teknolojik gelişmelere bağlı olarak elektrikli otomobilin birçok avantajı olduğunu kaydeden Güven,  “Elektrikli otomobil maliyetleri düşürmesi açısından büyük bir ekonomik avantaj sağlar. Önemli olan ise çevreye olan zararı azaltmasıdır. Elektrikli arabalar düşük karbon salımını yapar. Gürültü kirliliği azalır. Ayrıca ulaşımın daha güvenli olmasını sağlar.” diye konuştu. Elektrikli otomobilin yeni iş olanaklarını sağlayacağı da kaydeden Güven, yeni endüstrilerin oluşmasıyla istihdamın artacağını belirtti. 

Piller de yerli olmalı

Teknoloji çağının hızla geliştiği bu dönemde, elektrikli araba için gerekli pillerin önem arz ettiğini anlatan Güven, pillerin de yerli olması gerektiğini belirtti. Bunun için önlemlerin alınıp, alt yapı çalışmalarına başlanması gerektiğini belirten Güven, ayrıca bu sektör ile ilgili teknolojinin yakından takip edilmesi gerektiğini bildirdi. Yerli otomobil için tüm paydaşlarla birlikte hareket etmeye hazır olduklarını söyleyen Güven, yerli üretici de potansiyelin olduğunu ve teşvik edilmesi gerektiğini anlattı. 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.