Yerli–Milli Broşür

Yerli–Milli Broşür

Keçiören'deki Yunus Emre Okulları, Yerli Malı Haftası'nda milli ürünlere dikkat çekmek için ülkemizde üretilen markaların isimlerinin yer aldığı bir broşür hazırladı. Öğrencilere dağıtılan broşürler, büyük ilgi gördü.

Ülkemizdeki öğrencilere tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın öneminin aktarıldığı resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kısaca Yerli Malı Haftası, her yılın 12-18 Aralık tarihleri arasında okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 1946 yılında kutlanmaya başlayan bu milli etkinlik her yıl oldukça ilgi görüyor.  

YUNUS EMRE OKULLARI'NDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

yerli-urunler-2.jpg

Keçiören'de bulunan Yunus Emre Okulları, Yerli Malı Haftası kapsamında bir farkındalık oluşturmak için önemli bir çalışmaya imza attı. Türkiye'de çeşitli sektörlerde üretim yapan milli markaların isimlerinin bulunduğu ve Yerli Malı Haftası'yla ilgili bilgilerin yer aldığı bir broşür hazırlandı. Bilgilendirici bu broşürler, ilkokul öğretmeni aynı zamanda projenin mimarı Ebru Çalışır tarafından sınıflardaki öğrencilere teker teker dağıtıldı. Broşürleri inceleyerek Türk markaları hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, bu çalışmaya imza atan öğretmenlerine teşekkür ederek yerli malı kullanımı konusunda daha bilinçli olacaklarını söyledi.

YERLİ MALI HAFTASI NE ZAMAN KUTLANIYOR?

yerli-mali-4.jpg

Yerli Malı Haftası 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanıyor ve okullarda Yerli Haftası ile ilgili etkinlikler yapılarak yerli mal tüketiminin önemi anlatılıyor. 

YERLİ MALI HAFTASI NEDEN KUTLANIYOR?

yerli-mali-haftasi-2.jpg

Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kısaca Yerli Malı Haftası 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla ilan edildi. Atatürk başkanlığında, 1923'te İzmir İktisat Kongresi toplanmış ve bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararı alındı. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde TBMM’de u yönde bir konuşma gerçekleştirip ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularının altını çizdi. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaya başladı, 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.