Yeşilay'dan İlkbahar'a Veda Konseri

Yeşilay'dan İlkbahar'a Veda Konseri

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şubesi'nin yoğun geçen Sonbahar, Kış, İlkbahar etkinliklerini düzenlenen konserle tamamladı. Konsere verilen arada sigara şoku yaşandı.

ADEM GÜRSOY / HABERVAKTİM

Halk Müziği ve Oyunları Araştırma Eğitim Derneği (HAMOY) ile ortaklaşa düzenlenen konserde "Anadolu'dan Yankılar" adlı Türk Halk Müziği (THM) konserinin 42.'si, geçtiğimiz hafta sonu Ankara Üniversitesi Dil Ve Tarih Coğrafya Fakültesi(DTCF) Farabi Salonu'nda gerçekleştirildi. Yetişkinler Korosu ve Gençlik Korosu olmak üzere, iki bölümden oluşan konserlerin ilki, HAMOY Başkanı ve Koro Şefi Abdullah Gündüz, Gençlik Korosu ise, Şef Savaş Akbıyık tarafından yönetilirken, 13'er türküden oluşan konserde, toplam 14 solist solo program yaptı.

YEŞİLAY ETKİNLİĞİNDE SİGARA ŞOKU

Konsere verilen arada davetlilerin konser salonunun önünde sigara içmeleri tepkilere yol açtı.

Yeşilay Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak'ın eşinin rahatsızlığı sebebiyle katılamadığı programda, konser sonrası sahneye davet edilen Yeşilay Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Önder Güney, konuşmasına bir sitemle başladı ve konser arasında verilen arada, salondaki konukların yarısından çoğunun dışarıda sigara içmelerinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

ŞARTLANMA NEDENİYLE BIRAKAMIYORLAR

İnsanların sigara ve alkolü "şartlanma" nedeniyle bırakamadıklarını vurgulayan Güney, konuklara şöyle seslendi: "Şayet sigarayı bırakmak istiyorsanız yemekten sonra hemen sigara yakmayın. Çay ve kahve içerken eliniz sigaraya uzanmasın. Balık veya kebap yerken yanında alkol de olsun demeyin. Bu şartlanmaları aştığınız takdirde, bu tür zararlı alışkanlıklardan kısa sürede kurtulmuş olabilirsiniz" diyerek, konserde görev alan şeflere, sazlara, koro elemanlarına ve seyircilere teşekkür etti.

İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK

Konser sonunda şefler sahneye çıkarak konuklara teşekkür ederken, seyircilerin yoğun ısrarı nedeniyle mini bir konser vermek zorunda kaldılar. Aynı zamanda saz virtüözü olan Gençlik Korosu Şefi Savaş Akbıyık sazını eline alınca, Şef Abdullah Gündüz de güzel bir türküyü seslendirerek seyircilere güzel bir gece yaşattılar. Program, konserlerin sonbaharda tekrar başlayacağı ve Yeşilay ile işbirliğinin devam edeceği müjdesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.