Yılın Öğretmeni Şakir Hoca

Yılın Öğretmeni Şakir Hoca

Habervaktim olarak veliler ve öğrencileri tarafından çok sevilen Öğretmen Şakir Eser’i öğrencilerine ve okul müdürü Ali Gürol’a sorduk. Sincan İMKB İlköğretim Okulu’nda Sınıf Öğretmenliği yapan Şakir Eser öğrencilerine verdiği değerle Sincan ve Ankara’da

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Öğretmenler Günü’ne özel gerçekleştirdiğimiz haber de veliler ve öğrencileri tarafından sevilen Şakir Eser okuluna gittik. Sincan İMKB İlköğretim Okul Müdürü Ali Gürol ve öğrencileri Eser’i öve öve bitiremedi. Velilerin öğrencilerini sınıfına yazdırabilmek için sıraya girdiği Şakir Hoca öğretmenliğin inanç ve sevgi işi olduğunu ifade etti.

ŞAKİR HOCA İNSAN YETİŞTİRİYOR

Şakir Hoca’nın insan yetiştirdiğini belirten Okul Müdürü Ali Gürol, “Şakir Hocam gerçekten kendini mesleğine adamış, benim varım yoğum çocuk öğrenci, ben bunları iyi şekilde nasıl yetiştiririm bu anlayışta çalışan bir öğretmenimiz. Ben kendisindende bu anlamda çok memnunum. Sadece işin öğretim kısmı değil, çocuğa bilgi vermek matematik öğretmek ama bunun yanında da eğitim kısmında da kendi milli değerlerini, bayrağa sevgiyi, vatana sevgiyi, rüküya sevgiyi iyi bir şekilde verebildiğine inanıyorum. Bu bizim için çok önemli çocuğu biz eğitiyoruz iyi bir matematikçi yapıyoruz ama çocuğu iyi bir insan yapabiliyormuyuz” dedi.

ÇALIŞKAN OLMAMIZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN YARDIM EDİYOR

Hocalarını cok sevdiğini söyleyen Batuhan Efe Karataş “Hocamı çok seviyorum. Bizim için yaptığı iyiliklerden dolayı ve bizim çin çabaladığı işlerden dolayı seviyorum. Sinema ve müze gezileri yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Şakir Hoca’nın diğer bir öğrencisi Canberk Korkmaz , “Çok güzel bir öğretmenimiz onunla ders işlemeyi seviyorum çok eğlenceli ders işliyor” dedi

Geleceğimiz için bize yardım ediyor diyen Ece Nur Karslı ise şunları söyledi: “Çok iyi bir öğretmen buluyorum, çünkü bizeçok iyi davranıyor, bizim çalışkan olmamız için ve geleceğimiz için yardım ediyor”

ÖĞRETMENLİK SEVGİ VE MUHABBET İŞİDİR

Öğretmenliğin bir sevgi işi olduğunu söyleyen Şakir Hoca, “Öğretmenlik sevgi ve muhabbet işidir. İnsanlar gurur veriyor ne yaptığınız değil sonuç önemlidir benim için. Mezun ettiğim öğrencilerin yıllar sonra aileleriyle beni anımsaması, farklı yerlerde beni görmesi dua etmesi benim için en önemli şeydir. İnsan her yönüyle mutlu olur. Velilerimizle aile gibiyiz. İlk görev yerim Van’ın bir köy okuluydu. Velilerin nerede yaşadığını iyi bilirim hepsinin evlerine ziyaretlerde bulundum. Ailelerin durumunu çocukların durumlarını gözlemledim, mutlaka çocuklarım evlerini ziyaret ederim. Yazın ve tatil günlerinde evlerine gider vermiş olduğum ödevleri kontrolü niyetiyle giderim ama amacım farklıdır. Çocukların sıkıntısı varmı, bir ihtiyacı varmı bakarım.  Benim öğrencilerim bana mutluluk veriyor. Öğrencilerimle bağ kurabildiğim müddetce görüşüyorum” diye konuştu.

TECRÜBE İNANÇTAN GELİYOR

Yeni öğretmenlerede tavsiyelerde bunlunan Şakir Hoca, “Öğretmenler için tecrübe inançtan geliyor, yaş ile, çok iyi okul bitirmek ile alakası yok. Bir kere mesleğini seveceksin, çocukları seveceksin. Bu işe kendinizi adamanız lazım. Van’da köy öğretmenliği yaperken çocuklarımızın evlerine gittik, ekmekten başka hiçbir yiyecekleri yok. O insaların çaylarını içmeye gittiğimde ağladıklarını gördüm. Hiç bir öğretmen bizi adam yerine koymadı şeklinde karşılık verdiler. İlk önce kardeş olduğumuzu bileceğiz, onlara hizmet etmenin bir ibadet olduğunu bileceğiz ondan sonra size gereğini yaparlar” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum