YKS’nin ilk oturumu olan TYT sona erdi
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na giren bir öğrenci, sınav öncesi Türkiye maçını izlemelerinin motivasyonlarını olumsuz etkilediğini belirterek sınav atmosferine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumu Türkiye genelinde binlerce merkezde gerçekleştirilirken, sınav öncesi yaşanan bazı anlar dikkat çekti. Bolu’da sınava giren bir aday, sınav öncesinde izlenen futbol karşılaşmasının kendileri üzerinde olumsuz etki oluşturduğunu ifade etti.
Sınav merkezleri çevresinde yaşanan yoğunluk sırasında öğrencilerden bazıları son dakikalarda koşarak salonlara ulaşmaya çalışırken, bazı adaylar ise kapıların kapanması nedeniyle sınava giremedi. Sınav atmosferinin devam ettiği saatlerde öğrencilerin sınav öncesi yaşadığı stres ve heyecan gözlemlendi.
Bolu’da sınava giren bir öğrenci, sınav öncesinde izlenen milli maçın ardından moral kaybı yaşadıklarını belirterek değerlendirmede bulundu. Aday, karşılaşmanın sonucu nedeniyle odaklanma sorunu yaşandığını dile getirdi. YKS’nin ilk oturumu Türkiye genelinde 81 il ve Lefkoşa’da belirlenen merkezlerde eş zamanlı olarak uygulanmaya devam etti.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.