Yoksullar Unutulmadı

Yoksullar Unutulmadı

Bu yıl 24.’sü düzenlenen YOYAV açılış töreni Kocatepe’de Diyanet Vakfı Konferans salonunda düzenlendi. Törene katılan eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, en büyük yoksulluğun demokrasi yoksulluğu olduğunu ifade etti.

HAKAN ŞAHİN/ HABERVAKTİM

Ülkemizde 98 bin civarında sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV) Başkanı İbrahim Ateş, bunların tamamı ile yoksulluğa karşı birlikte mücadele edilirse yoksulluğun kökünün kazınacağını söyledi. İnsani yardımda dünyada birinci sırada olduğumuzu belirten Ateş, ülkemizi bu duruma gelmesine en büyük katkıyı sağlayan Cumhurbaşkanı ve hükümete teşekkürlerini sundu. Ateş, “Milletimize bu şerefi kazandıran tüm sivil toplum kuruluşları ve devletimize minnettarız. Allah bu millete alan değil veren el sıfatını vermeyi daima nasip etsin” dedi.

HERKES BİLİYOR

Yoksulluğun tehdit etmediği toplum olmadığını vurgulayan Ateş” Dünyanın her yerinde bu bilinmekte ama kaynağına inip çözüm geliştiren yok denecek kadar azdır. Dünyada 1 milyar aç 1 milyar da obez insan var. Aç olan bir lokma için bin takla atarken obez olanlar kilolarını hafifletmek için milyarları harcıyorlar. Sporundan diyetisyenlerine, sağlık ürünlerinden cerrahi müdahalelere kadar dünyanın parasını harcıyorlar. 2015 te obez insanlar dünya genelinde 4,5 trilyon dolar harcamış. FAO’nun verdiği bilgiye göre açlık sorunun 2030 yılına kadar bitirmek için her yıl 67 milyar dolar ayrılması gerektiği vurgulanmaktadır. Obezlerin harcadığı 4,5 trilyon doların paranın onda birini bu insanlara verseler dünyada aç insan kalmayacak” dedi.  

EN BÜYÜK YOKSULLUK DEMOKRASİ YOKSULLUĞUDUR

24 yıldır yoksulluk sorunu üzerine giden Yoyav yönetici ve üyelerine teşekkürlerini sunan eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, “En büyük yoksulluk demokrasi yoksulluğudur” dedi.

15 Temmuzun çok iyi okunması gerektiğini belirten Toptan “Kişisel hesapları bir kenara bırakıp, 15 Temmuzu toprak uğrunda ölen varsa vatandır bilinciyle değerlendirmeliyiz.  Demokrasi dürüstlük demektir, eşitlik demektir, bize özgürlük lazım değil eşitlik yeter diyenler ikisini de kaybeder. Ne demokrasiden ne eşitlikten ne de özgürlükten vazgeçilemez” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.