Yüksel Hoş kimdir, ne dedi, hayvan severler niye tepki gösteriyor?

Yüksel Hoş kimdir, ne dedi, hayvan severler niye tepki gösteriyor?

Sosyal medyada bir grup “hayvan sever” Yüksek Hoş adlı bir kullanıcıyı hedefe oturttu, tutuklanmasını, yargılanmasını istiyor. Peki ama neden? Yüksel Hoş kimdir, ne dedi, hayvan severler niye tepki gösteriyor?

Sosyal medyada bir grup “hayvan sever” Yüksek Hoş adlı bir kullanıcıyı hedefe oturttu, tutuklanmasını, yargılanmasını istiyor. Peki ama neden? Yüksel Hoş kimdir, ne dedi, hayvan severler niye tepki gösteriyor? Twitter'de hakkında neden "yukselhostutuklansın" paylaşımları yapılıyor?

Yüksel Hoş kimdir

Yüksel Hoş’un adı adı Bekir Yüksel Hoş’tur. 1977 İstanbul Nişantaşı doğumlu olan Yüksel Hoş, Trakya Üniversitesi  Balkan Araştırma Enstitüsü’nde öğretim üyesidir. İngilizce, Arnavutça, Fransızca, Almanca, Boşnakça ve İsveççe dillerini bilmektedir. Üniversitede yer alan biyografisinde “Uzmanlık Alanları” şöyle ifade ediliyor: “Balkan Coğrafyası, Balkan yarımadasındaki başlıca topluluklar, Etnik ve Siyasi tansiyonlar ve uzlaşmazlıklar, Balkan Etnisiteleri ve etnisiteler arası gerilimler, sınır ve sınır ötesi uzlaşmazlıkları.”

Peki Yüksel Hoş sokak hayvanlarıyla ilgili ne dedi, hayvan severler neden tepki gösteriyor?

Akademisyen Dr. Bekir Yüksel Hoş, sokak hayvanlarına karşı mesajları ve yazılarıyla dikkat çekiyor.

yuksel-hos-yazi.jpg

İŞTE O YAZISI

Independent Türkçe adlı sitede yayınlanan “İnsan, linç korkusu, rant ve biyolojik yok oluş” başlıklı yazısında, Türkiye’de sokak köpeklerinin çokluğuna tepki gösterirken, “Köpekler hayatın vazgeçilmezi, sadık dost ama sokakların süsü değiller. Hiçbir canlı sokakta kabul edilemez. İnsan isek bunu bilmeliyiz” diyor.

Hoş’un sokak hayvanlarıyla ilgili yazısından diğer bazı bölümler şöyle:

“Entelektüelleri susturarak, toplumdan gelen "bu kadar hayvan anormal bir şey" şikayetlerini "linç" ile susturmaya çalışmak önü alınması imkansız bir probleme götürür bizi. Hayvanseverlik ambalajındaki rant saldırılarına da karnımız tok.”

Tok yazısında, sokak köpeklerinin kısırlaştırılması ve uyutulmasını savunuyor.

Yüksek Hoş’un 15 Mart 2022 tarihli bu yazısı Ekşi Sözlük gibi platformlarda tartışma konusu oldu, hayvan severler bu isme ateş püskürdü.

yuksel-hos-hedef-gosterme.jpg

HEDEF GÖSTERİLDİ

Şimdilerde o yazı ve Hoş’un twitter hesabından yaptığı yorumlar yeniden gündemde.
Sosyal medyada, bazı kullanıcılar sırf sokak hayvanlarına karşı yazı ve değerlendirmelerinden ötürü Yüksel Hoş’u açık açık hedef gösterdi.

Bir kullanıcı “Bu ismi tanıyan, gerçek isim soyisimi adresini bildiren kişiye 100000 TL para ödülü vereceğiz” diye yazdı. 

Yüksel Hoş bu yoruma “Niyet okuyucuğuyla şahsımı hedef gösterip ev adresimi verene ödül vaadedildi.Tehdit çetesi hesabını hukuka verecek.Huzur için yaşıyoruz. Aile güvenliğim tehditte iken,en sevdiğim insana verdiğim söz gereği huzuru seçiyor adaleti devlete ve Allah'a, sosyal medyayı size bırakıyorum” diye tepki gösterdi.

www.gazeteilksayfa.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum