Yunanistan’da 4,6’lık deprem paniğe yol açtı!

Yunanistan’da 4,6’lık deprem paniğe yol açtı!

Mora Yarımadası’nda meydana gelen deprem çevre bölgelerde de hissedildi; uzmanlardan “şimdilik endişe yok” açıklaması geldi


Yunanistan’ın Mora Yarımadası’nda yer alan Kalavrita bölgesi, gece saatlerinde 4,6 büyüklüğünde depremle sallandı. Yunan basınında yer alan bilgilere göre sarsıntı çevre yerleşimlerde de hissedildi.

Jeodinamik Enstitüsü, depremin merkez üssünün Kalavrita’nın yaklaşık 6 kilometre batı-güneybatısı olduğunu, yerin 5 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı.

UZMANLARDAN İLK DEĞERLENDİRME

Deprem bilimci Gerasimos Papadopulos, bölgenin aktif bir fay hattı üzerinde bulunduğunu hatırlatarak, “Şimdilik endişe verici bir durum yok” açıklamasını yaptı.

Yunan Deprem Planlaması ve Koruma Örgütü (OASP) Başkanı Efthimios Lekkas ise bölgede geçmiş yıllarda daha büyük depremler yaşandığını belirterek, “Bu sarsıntının ana deprem olup olmadığını söylemek için erken” ifadelerini kullandı.

Sarsıntıya ilişkin olumsuz bir ihbar yapılmazken, bölgede deprem hareketliliğinin devam ettiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.